Поставят камери за скорост пет възлови места в Пловдив

Поставят камери за скорост пет възлови места в Пловдив

Община Пловдив ще предприеме действия за поставяне на съоръжения за камери за контрол на скоростта, които предстои да бъдат осигурени от МВР. Решението бе взето на заседанието на Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата. От Областна дирекция на МВР – Пловдив са фиксирали 5 ключови пътни артерии, на които първоначално да бъдат разположени камерите.

„Местата на камерите са определени от Областна дирекция на МВР – Пловдив след внимателно обследване и анализ на участъците от първостепенната улична мрежа“, съобщи директорът на ОД на МВР Пловдив ст. комисар Георги Чергов. Той допълни, че е необходим комплексен подход, който включва превенция, контрол на скоростта и санкции за нарушителите.

Зоните, където се очаква да бъдат монтирани камерите, са кръстовището на бул. „България“,  до паркинга за езиковите гимназии, на бул. „Васил Априлов“, преди кръстовището с ул. „Янко Сакъзов“ в посока моста на река Марица, на бул. „Цар Борис Трети Обединител“, преди влизането в Тунела в посока бул. „Шести септември“, на северното платно на бул. „Цариградско шосе“№5А, при входа на бензиностанция „ЕКО“ и на бул. „Санкт Петербург“ №48, до филиала на Техническия университет.

Предвижда се Община Пловдив да изгради 25 съоръжения, така че да има възможност камерите да бъдат ситуирани в различни точки на града, за да бъде обхваната по-голяма територия.

Заместник-кметът по транспорт и председател на Комисията Савина Петкова увери, че Община Пловдив ще направи всичко необходимо до 15 септември да монтира на невралгични пътни участъци 10 съоръжения за камери, а до края на годината – още 15.

„Необходима е работа в училищата, за да може следващите поколения да имат представа до какви последици води високата скорост и да се научат да ценят и пазят човешкия живот. Това ще спре младите водачи да карат прекалено бързо без да мислят за последствията, които понякога са фатални“, подчерта Савина Петкова.

Предложението за разполагане на повече камери бе единодушно подкрепено от районните кметове, които са категорични, че по този начин ще бъдат намалени пътните произшествия.

От полицията изнесоха данни за драстично увеличение на глобите на пътя за първите 6 месеца на годината. То е най-голямо – 65% при електронните фишове, които са 30 015, съставените актове са 12 468, а фишовете са 79 000.

На заседанието на Общинската комисия по безопасност на движението присъстваха управители на общински предприятия, представители на общинската и районните администрации, на различни звена на Областна дирекция на МВР – Пловдив, на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив и на институции.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *