Помага ли кафето за отслабване?

Помага ли кафето за отслабване?

Може ли кафето да помогне за отслабване? Отговор на този въпрос дава руският лекар и диетолог д-р Елена Соломатина.

Кафе и отслабване

Напитката може да помогне на човек да отслабне, защото подобрява метаболизма и стимулира производството на хормона а щастието, като по този начин елиминира нуждата от консумация на висококалорични храни, когато е подложен на стрес. Това съобщава диетологът д-р Елена Соломатина, цитирана от Actualno.com.

 

„Кафето може да замени обичайните сладкиши за мнозина. Особено по време на стрес, защото често с помощта на висококалорични храни някои хора мислят, че „решават“ проблемите си“, обяснява експертът.

Според специалиста тази напитка е един от ефективните диуретици. Бързо премахва течността от тялото и подобрява метаболизма. Този ефект се улеснява от съдържанието на хлорогенна киселина в нея, която влияе върху работата на стомаха и подобрява храносмилането, отбеляза диетологът. „Малко вероятно е този метод да се счита за ефективен, но не можете да го наречете и неефективен. За да бъде резултатът много по-добър, освен кафето, трябва да промените вкусовите си навици“, каза д-р Соломатина.

Според лекаря, когато отслабвате, трябва да се храните разнообразно, менюто ви да е с нормално съдържание на протеини, въглехидрати и мазнини, да изключите висококалоричните храни и да пиете кафе до 4 пъти на ден.

Предупреждение

Експертът предупреждава за опасностите от пиенето на напитката на празен стомах. Тя допълва, че този метод води до дразнене на стомаха.  „Напитката трябва да е натурална и да се пие само след хранене, за да се усвои по-добре храната. Допустимо е добавянето на подсладители към напитката“, посочва д-р Соломатина.

Позовавайки се на резултатите от проучване тя споделя, че съдържащият се в кафето кофеин може да ускори метаболизма, което допринася за по-бързото разграждане на мастните клетки.

„Това откритие може да помогне на тези, които се опитват да отслабнат или да поддържат теглото си на оптимално ниво. Според изследователите редовната консумация на коментираната не само помага за изгарянето на мазнини, но и потиска апетита, което помага за контролиране на приема на храна“, казва още експертът.

 

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *