Политолог: Ако ГЕРБ и ПП-ДБ не се разберат след изборите, ще дойде "горският" в лицето на Радев

Политолог: Ако ГЕРБ и ПП-ДБ не се разберат след изборите, ще дойде "горският" в лицето на Радев

Политически ли е, или не служебният кабинет „Главчев“. Темата коментираха в „Тази събота“ по bTV политическите анализатори Георги Харизанов и Веселин Стойнев.

„В него безспорно има силни политически фигури. Дали цялото правителство може да бъде квалифицирано като политическо, е друг въпрос. Да се завърнат хора със сериозна политическа биография и познания е форма на връщане към нормалността“, на мнение е Харизанов.

„Служебният кабинет е странна амалгама от политически лица. Новото в него е, че той е не на президента и той ясно го подчерта и се дистанцира от него“, коментира Стойнев.

Изборите „2 в 1“

„Проблемът с изборите през последните години не е в това, че са били нечестни, а в това, че всеобщият спад в политическия процес доведе до случайни резултати“, коментира Георги Харизанов в отговор на въпрос очаква ли честни избори.

„Важно е каква ще бъде кампанията сега, защото тя може отново да препъне нещата. Развали се сглобката, която беше почти сигурно, че ще продължи след ротацията. Сега да не се окаже, че е завинаги“, каза от своя страна Веселин Стойнев.

„Неизбежно е отново да има някакво сътрудничество между ГЕРБ и ПП-ДБ, защото просто няма други политически сили на терена. Борисов каза категорично, че само с ДПС няма да управлява. ПП-ДБ казаха категорично, че ДПС ще бъде изключено от новото мнозинство за реформи. Тоест тези две формации „са обречени“ да продължат заедно“, коментира той.

„Ако обаче кампанията доведе дотам, че да започнат да се замерват много сериозно с кал, това ще стане невъзможно след изборите и отново ще се стигне до предсрочен вот. Вече ще дойде „горският“, който да изгони тези две страни и в този „горски“ аз виждам президентът Румен Радев, който ще бъде принуден да излезе на политическия терен и да помете всички. Това ще се случи – това е игра с нулев резултат. Ако двете сили не намерят път отново една към друга, просто ще дойде „горският“, смята Веселин Стойнев.

„Надявам се предизборната кампания да не е такава, след която да не могат да си говорят. Да спрат да се обиждат и да говорят неща, които уязвяват най-вече тях самите“, допълни Георги Харизанов.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *