Пловдивските младежки театрални школи показват талант във фестивала “Гледай Ти”

Пловдивските младежки театрални школи показват талант във фестивала “Гледай Ти”

Усилена и вълнуваща подготовка тече в театър “Хенд”. За втора поредна година, фестивалът “Гледай Ти” събира между 7 и 15 юни всички младежки театрални школи в град Пловдив заедно. Миналогодишното първо издание предизвика истински фурор в града, а групи от цяла България, дори от чужбина, заявиха желание да се включат занапред. Идеята на второто издание на “Гледай Ти” обаче е фестивалът да остане местен, изцяло пловдивски, да събира, насърчава и подкрепя младежката театрална общност в града по тепетата.

“Гледай Ти” е направен по холивудски модел и има закрита и публична театрална програма. Веднага след празничното откриване на 7ми юни, в рамките на два фестивални дни, всички млади актьори от 11-те пловдивски школи ще представят един пред друг своето творчество и постижения.

В седмицата 10-14 юни, пловдивската публика може  да се наслади на представленията, които ще се провеждат в театър “Хенд” и са с вход свободен. Последният ден, 15ти юни, е отреден за срещи с представители на висши учебни заведения, които предлагат възможности за бъдещото развитие на таланта и мечтите на младите в театъра. В помощ на професионалното им израстване ще има уъркшоп на тема “Успешен кастинг” с водещия в сферата Йордан Йосифов, а две от най-влиятелните пловдивски инфлуенсърки ще засегнат модерната тема за изкуството и социалните мрежи. Вечерта на закриването се очертава със звездно присъствие и обещава много изненади, които организаторите все още пазят в тайна.

Огромно признание за фестивала и младите таланти е подкрепата на Община Пловдив и двете театрални институции в града- Държавен куклен театър и Драматичен театър – Пловдив. Тази година, след онлайн гласуване на публиката, най-обещаващата постановка ще има шанса да бъде реализирана на камерна сцена в Драматичен театър – Пловдив, в сезон 2024/25, разказаха организаторите от театър “Хенд“, фондация “Ред Ноус”.

Те отправят и дълбока благодарност към всички, които подкрепят събитието. Защото именно това е основната цел на фестивал “Гледай Ти”- да празнува магията на театъра и изкуството, да обединява поколения и институции и да създава връзка между тях. Подобна симбиоза от топлина, споделеност и подкрепа в изкуството може да се случи само в град, като Пловдив“, допълват още организаторите театър “Хенд“, фондация “Ред Ноус”.

Фестивалът “Гледай Ти” се финансира от Община Пловдив и е част от Културния календар на града за втора поредна година. Осъществява се и с подкрепата на Държавен куклен театър – Пловдив и Драматичен театър – Пловдив и финансовото съдействие на Интеркомплекс, Фирма Анди, Холдинг КЦМ 2000 и Атаро Клима.

Подробности за програмата и събитията може да намерите на страниците на Театър “Хенд”.

 https://www.facebook.com/events/1877418112718642/

https://www.instagram.com/p/C7imuMWIOMH/?img_index=1

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *