Пловдив се поклони пред Апостола на свободата Васил Левски (СНИМКИ)

Пловдив се поклони пред Апостола на свободата Васил Левски (СНИМКИ)

Пловдив почете 151-тата годишнина от обесването на Апостола на Свободата Васил Левски.Пловдив се поклони пред Апостола на свободата Васил Левски (СНИМКИ)

В памет на Апостола на свободата бе отслужена панихида от ставрофорен свещеноиконом отец Тодор Тодоров – председател на храм „Свети Свети Петър и Павел“, каквато е традицията от години в този ден. Организатори на панихидата са Петко Георгиев – родственик на Апостола и Общински комитет „Васил Левски“.Пловдив се поклони пред Апостола на свободата Васил Левски (СНИМКИ)

Час по-късно се състоя и традиционното поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на хълм Бунарджика. В него взеха участие представителни военни формирования – почетна рота, военен духов оркестър и венценосци, членове на Общински комитет „Васил Левски” и Комитет „Родолюбие”.Пловдив се поклони пред Апостола на свободата Васил Левски (СНИМКИ)

Водещ на възпоменанието по повод годишнината бе Златко Павлов, поднесе вълнуващо изпълнение на стихотворението на Христо Ботев „Обесването на Васил Левски“. Слово пред паметника произнесе Маги Стоева, ученичка в XII „б“ клас на ОМГ „Акад. Кирил Попов“- Пловдив, която е родом от Карлово. Както всяка година, церемонията завърши с полагане на венци и цветя на паметника на Апостола и едноминутно мълчание.Пловдив се поклони пред Апостола на свободата Васил Левски (СНИМКИ)

В поклонението се включиха кметът на община Пловдив Костадин Димитров, областният управител Илия Зюмбилев, председателят на Общински съвет-Пловдив Атанас Узунов, командирът на „Съвместното командване на специалните операции“ генерал – майор Явор Матеев, заместник-кметове и представители на общинската администрация и Областната управа, кметове на райони, общественият посредник на община Пловдив, образователни и културни институции, политически и обществени организации, медии и граждани.Пловдив се поклони пред Апостола на свободата Васил Левски (СНИМКИ)

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *