Пет години без Динко Дерменджиев – Чико (ВИДЕО)

Пет години без Динко Дерменджиев – Чико (ВИДЕО)

Днес се навършват 5 години без великия Динко Дерменджиев – Чико. Легендарният футболист си отиде от този свят на 1 май 2019 г., оставяйки огромна празнота в голямото ботевистко семейство.

Динко Дерменджиев е роден на 2 юни 1941 година в Пловдив. Изиграва 447 мача в „А“ РФГ и отбелязва в тях 194 гола, всички за Ботев. Като състезател на Ботев Чико става шампион на България през сезон 1966/67, а пет години по-рано е част от състава на пловдивчани, който триумфира с Купата на страната. През 1972-а година триумфира и с Балканската купа след успех във финала с 5:4 в общия резултат срещу Вардар. В евротурнирите има 10 мача и 3 гола.

За националния отбор записва 58 срещи и бележи 19 гола. Три пъти е участник на Световно първенство – Чили (1962), Англия (1966) и Мексико (1970).

„Каквото и да се каже за Динко Дерменджиев със сигурност няма да бъде достатъчно, за да опише приноса му за историята и харизмата на нашия клуб,

Цифрите и статистиката са неспособни да поберат в себе си влиянието и отпечатъкa, които Легендата оставя след себе си върху футболната история на Ботев Пловдив.

Легендите не умират!“, написаха от Ботев Пловдив.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *