Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград (СНИМКИ)

Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград (СНИМКИ)

Потребителите от Дневен център за деца с увреждания (ДЦДУ) в Асеновград сътвориха със сръчните си ръчички и с помощта на своите преподаватели куп красиви празнични изделия. По традиция, Коледната работилница се провежда в Етнографската къща, след което творенията се подреждат в изложба-базар в Историческия музей.Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград (СНИМКИ)

В инициативата се включиха деца от ДГ „Дружба” – Асеновград, а специален гост беше художникът Ламбриана Форева. Всички заедно изработиха красиви коледни картички, венци, играчки за елха и др.Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград (СНИМКИ)

Благотворителният Коледен базар на ДЦДУ беше официално открит днес от зам.-кмета по хуманитарни дейности в общината инж. Петър Петров. Изделията са изложени във фоайето на Исторически музей – Асеновград. Коледният базар е под надслов „От децата с любов“, а цените са символични. Всеки може да се включи, като си закупи някое или няколко от сътворените празнични произведения. Благотворителният базар ще остане в Историческия музей до изчерпване на артикулите или до края на декември.Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград (СНИМКИ)

Събраните средства ще бъдат дарени за нуждите на потребителите на ДЦДУ. С финансите от предишни такива базари беше подпомогнато създаването на т.нар. „сензорна стая“. Чрез това помещение децата, посещаващи социалната услуга, имат възможност да развиват допълнително своите умения, креативност и таланти. Посредством музика и светлина в различни цветове се въздейства върху сетивата и възприятията на потребителите, релаксира съзнанието.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *