Откриха солна стая в Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“ в Пловдив (СНИМКИ)

Откриха солна стая в Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“ в Пловдив (СНИМКИ)

Халотерапия в солна стая е най-новата услуга, която Комплексът за социални услуги „Олга Скобелева“ ще предлага на нуждаещите се деца и младежи в центъра. Откриването съвпада и с 15-годишнината от откриването на центъра, в който през годините е помогнато на повече от 250 деца и младежи. Откриха солна стая в Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“ в Пловдив (СНИМКИ)

„Това е поредната добра инициатива. Идеята се роди след разговори с родителите на децата, посещаващи центъра, които споделиха, че забелязват положително въздействие при предишни посещения на такъв тип стаи“, сподели управителят на Дневния център за деца и младежи с увреждания Албена Банчева.

Терапията със сол е естествен метод за профилактика, укрепване на организма и подобряване на общото здравословно състояние. Солната стая действа антивирусно, препоръчва се при лечение на кожни заболявания, полезна е и за проблеми с дробовете.Откриха солна стая в Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“ в Пловдив (СНИМКИ)

На откриването присъстваха зам.-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Николай Бухалов и директорът на Дирекция „Социална политика“ Веселина Ботева. „Приветствам тази инициатива и се надявам ползвателите на услугата да усетят подобрение на тяхното здравословно състояние. В лицето на Община Пловдив имате сигурен партньор, който ще продължи да подпомага развитието на социалните услуги в града“, заяви Николай Бухалов.Откриха солна стая в Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“ в Пловдив (СНИМКИ)

Веселина Ботева отправи благодарности към екипа на центъра и подчерта, че именно те са хората, които правят възможно Пловдив да е градът с най-добре развитата социална инфраструктура.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *