Откриха официално парка, изграден на мястото на бившата Гарнизонна фурна (СНИМКИ)

Откриха официално парка, изграден на мястото на бившата Гарнизонна фурна (СНИМКИ)

Кметът на район „Западен“ Димитър Колев откри официално най-новия парк в Пловдив – този на мястото на сградите на бившата Гарнизонна фурна. Той е с площ от над 8,5 декара и вече радва жителите на града.Откриха официално парка, изграден на мястото на бившата Гарнизонна фурна (СНИМКИ)

„Изключително съм щастлив, че успяхме да реализираме този проект. Това място беше ужасно запуснато, сградите полуразрушени и даваха един изключително неприветлив вид на квартала. Сега този терен е изцяло променен и както виждате, вече се радва на огромна популярност. Щастлив съм, че успях да направя или обновя общо 7 парка в „Западен“, защото вярвам, че всички ние имаме нужда от повече зеленина“, заяви при откриването Димитър Колев, който преряза лентата заедно с децата от парка.Откриха официално парка, изграден на мястото на бившата Гарнизонна фурна (СНИМКИ)

Димитър Колев благодари ни бившия кмет на Пловдив Иван Тотев, който поиска през 2015-а година този имот от Министерството на отбраната, на общинските съветници, на служителите от районната администрация, както и на изпълнителя на проекта. Той си пожела и още такива зелени пространства за „Западен“ и за града.Откриха официално парка, изграден на мястото на бившата Гарнизонна фурна (СНИМКИ)

Откриването беше съпътствано от богата музикална програма, изнесена от изпълнителите от „Арт Войс Център“, както и Катрин Гачева, позната на широката публика от участието си в „Гласът на България“.Откриха официално парка, изграден на мястото на бившата Гарнизонна фурна (СНИМКИ)

В парка са положени 1400 квадратни метра алеи, 32 стълба за осветление и монтирано видеонаблюдение в реално време. Изградени са две детски площадки за различни възрастови групи, фитнес на открито, има поставени и три тенис маси. В средата му е оформен красив площад, на който може да бъде поставена голямата Коледна елха през декември. Има и модерна поливна система, която е напълно автоматизирана и може да се управлява от разстояние. Паркът е обезопасен с висока ограда. Новоизградената част е свързана със стария парк в съседство, който също беше обновен в рамките на проекта.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *