Откриха официално новия корпус на детска градина "Зорница" в район "Южен"

Откриха официално новия корпус на детска градина "Зорница" в район "Южен"

Нова детска градина в район „Южен“ бе открита днес. Лентата символично отрязаха заместник-кметовете Тодор Пашов и Владимир Темелков, кметът на района  Атанас Кунчев и директорът на ДГ „Зорница“ Тина Ткачова.

„Днес е щастлив ден за хората в „Южен“. Градината е коледен подарък за хората“, каза Тодор Пашов. „Ние сме от 1 месец в общината и днес идваме наготово. Виждам едно много добро изпълнение. Като строител виждам дребни забележки, които ще бъдат отстранени“, каза Владимир Темелков.

„Благодаря за коледния подарък. Детската градина е важна за жителите на нашия район. Тук ще върнем двете групи и ще бъдат приети нови 75 деца“, каза от своя страна кметът на района Атанас Кунчев.

ДГ „Зорница“ е за 125 деца, разпределени в 5 групи. Градината разполага с всички удобства за децата. В нея ще бъдат върнати две групи от старата градина и ще има прием за още 3 групи, чиито места ще бъдат обявени в началото на следващата година. Детска градина „Зорница“ вече ще разполага и с музикален салон и салон за дидактични игри, обновен двор с нови съвременни детски съоръжения. Г-жа Ткачова каза, че това е една сбъдната мечта за целия екип, родители и деца.

 

 

Лентата беше прерязана от кмета на района Атанас Кунчев, Владимир Темелков – заместник-кмет по образование в Община Пловдив, инж. Тодор Пашов – заместник-кмет по строителството в Община Пловдив и Тина Ткачова – директор на ДГ „Зорница“.
Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *