От Спартак Пловдив с важни новини за стадион "Тодор Диев"

От Спартак Пловдив с важни новини за стадион "Тодор Диев"

Президентът на Спартак Пловдив Динко Миленчев направи официално обръщение към феновете на отбора, в което им благодари за подкрепата. Той заяви, че се прави всичко възможно за това, отборът да се завърне на стадион „Тодор Диев“. Освен това, Миленчев изрази готовност да изгради стадиона със собствени средства така, че да отговаря на изискванията на efbet Лига.

Ето и пълния текст на изявлението му:

„Уважаеми привърженици на Спартак Пловдив,

Обръщам се към вас от мое име и от името на ръководството и спортно- техническия щаб, за да ви благодаря за подкрепата, която получаваме. Имаше срещи, в които не бяхме на нужното ниво, но вие бяхте зад нас и ни подкрепяхте, независимо че не играем в нашия дом.

Във връзка с това искам да ви уверя, че аз и моят екип работим, за да може Спартак да се завърне на стадион „Тодор Диев“. През последните месеци съвместно с Община Пловдив направихме сериозен анализ за това как трябва да изглежда нашият стадион. Вече сме готови с предложението към кмета на града г-н Костадин Димитров да вземем стадион „Тодор Диев“ под наем за 30 години и още следващата година Спартак да се завърне и да домакинства в собствения си дом.

Амбициите ни бяха големи, но за съжаление кризата свързана с Covid-19 и последвалата финансова криза промениха нашите планове. Стадионът ще бъде изграден с лично мои средства и затова към момента ще имам силите да го изградя така, че да отговаря на изискванията за efbet Лига.

Стадион „Тодор Диев“ ще има две трибуни с 4000 седящи места, LED осветление, отговарящо за излъчване на футболните срещи, ново тревно покритие и паркинг за 200 коли. Вече сме изградили голяма част от вътрешните помещения – съблекални, лекарски кабинети и зала за пресконференции.

Всички подробности ще за нашите намерения за стадион „Тодор Диев“ ще бъдат официално обявени, когато запознаем и кмета Костадин Димитров. Смятаме, че той като спортен човек ще ни подкрепи така, че още през следващия сезон Спартак да се завърне в своя дом – стадион „Тодор Диев“.

Уважаеми привърженици на Спартак,

Категорично искам да заявя, че напълно подкрепям изпълнителния директор Денис Хасан и спортно- техническия щаб. Вярвам, че заедно ще направим така, че през 2024 г. Спартак ще се завърне в професионалния футбол.

Уверявам ви, че ще привлечем футболисти, с които да градим конкурентен отбор за Втора лига. Надявам се с вашата подкрепа 2024 г. да бъде белязана със завръщане в професионалния футбол и завръщане у дома.

Като президент на ПФК Спартак винаги съм бил коректен с всеки един служител и заставам зад всеки, който работи и дава всичко от себе си за развитието на нашия клуб. Никога не съм коментирал и няма да коментирам хора, които вече не са в клуба.

Уважаеми привърженици на Спартак,

Искам да пожелая на вас и вашите семейства светли празници и да ви уверя, че през 2024 г. Спартак ще бъде там, където винаги му е било мястото“.

Публикувай коментар

1 Comments

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *