Костадин Димитров: Отпушваме трафика в Пловдив, може би ще има санкции за превозвачи

Костадин Димитров: Отпушваме трафика в Пловдив, може би ще има санкции за превозвачи

В последните години Пловдив потъна в ремонти на основни пътни артерии и това доведе до транспортен хаос, който кметът на общината Костадин Димитров се е заел приоритетно да реши. По време на встъпителната конференция на Националното сдружение на общините в Република България, кметът сподели пред екипа на Actualno.com, че има голям прогрес в пускането на обновените трасета.

Задръстванията в Пловдив

“Предизвикателство е да отпушим Пловдив от задръстванията – бул. “Христо Ботев” вече е отворен. От събота са отворени бул. “Дунав” и бул. “Васил Левски”, която е много важна входна артерия за града. Отваряме “Брезовско шосе” от днес, макар и с фрезован асфалт в един кратък участък, до няколко дни ще имаме Голямоконарско шосе и улица „Петър Стоев“. Силно сме ангажирани с транспортните задръствания, заради многото ремонти”, сподели Димитров.

За градския транспорт

Друго, по което вече се работи в детайли, е подобряването на градския транспорт.  “Три са основните фирми превозвачи. Имах няколко разговора с тях, и поотделно, и заедно, за конкретни линии, които нямат 100% изпълнение на ангажиментите и се чака дълго време автобус, разбирам ги пловдивчани, полагам усилия в тази посока. Може би ще имаме и санкции тези дни”, заяви кметът на Пловдив.

Зимното почистване

Костадин Димитров обясни, че администрацията се е справила добре с първото предизвикателство – обилният снеговалеж, като не е имало проблеми с почистването на Пловдив. „Имахме проблеми с многото нападали клони, които задръстиха булевардите, още вечерта имахме екипи на „Градини и паркове“, пожарната и доброволци, така че улиците бяха чисти още сутринта“, заяви той.

Културата

Костадин Димитров напомни, че вчера е бил на прекрасния концерт на най-старото певческо дружество „Ангел Букорещлиев“, като е поел ангажимент да осигури издръжка от 36 000 лева за нуждите им. Освен това общината ще ремонтира сградата, като смени дограмата и оправи отоплението. „Една от ръководителките на детския хор „Детска китка“ ми каза, че за пръв път вижда кмет на три културни събития в рамките на месец“, уточни той.

Какво се случва със стадионите?

Напредва и работата по двата емблематични стадиона – на Ботев и Локомотив. “В момента поставяме козирката на стадиона на Ботев. Преди около 20 дни имахме среща с изпълнителя и понеже е огромна площ, при силен снеговалеж и вятър може да има проблем с конструкцията, затова предвиждаме да поставим ледотопителни инсталации. Изграждаме и третата трибуна на стадион “Локомотив”, знаете, втората вече влезе в експлоатация. За двата стадиона сме искали финансиране от Републиканския бюджет и стъпка по стъпка вървим към завършването на нашите бижута в град Пловдив”, каза още Костадин Димитров. Той уточни, че е бил гост на „черно-бялата Коледа“, ще присъства и на банкета на Ботев, който традиционно се провежда на 19 декември.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *