Официално: Никола Минчев ще е водач на листата на ПП на евроизборите

Официално: Никола Минчев ще е водач на листата на ПП на евроизборите

Никола Минчев ще е кандидат за евродепутат от “Продължаваме Промяната”. Той ще е водач на листата на партията на предстоящите избори за европейски парламент, съобщиха от ПП. По–рано от партията обявиха, че той няма да е председател на НС след ротацията.

Определени са и водещите теми, които ПП ще защитава в рамките на европейското семейство. „Ние вярваме, че водач на листата за европейските избори трябва да бъде човекът, който най-добре ще представлява България в Европа. Никола беше успешен председател на Народното събрание, и сме убедени, че от тази позиция и опит той няма да бъде просто един от 700 евродепутати, а ще е силен български глас в европейската политика“, заяви съпредседателят на ПП Асен Василев.

В европейския парламент “Продължаваме Промяната” ще защитава четири основни национални приоритета:

  • Европейски доходи в Европейска България;
  • Промяна в подхода към миграцията в Европа;
  • Силна икономика в чиста природа;
  • Защитена България със силна армия.

„Европа не може да бъде световен доставчик на социални услуги за сметка на сигурността и благоденствието на своите собствени граждани. Напротив, ние трябва да се стремим да привлечем само хора, които са готови да се интегрират в европейското общество и да допринасят за общото благо“, каза председателят на ПГ и съпредседател на ПП Кирил Петков.

“Продължаваме Промяната” ще започне разговори за общо явяване с “Демократична България” за Европейските избори, защото единството в демократичната общност е важно, за да имаме силен глас в Европа.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *