Нова книга на Ваклуш Толев изследва тайните учения преди християнството

Нова книга на Ваклуш Толев изследва тайните учения преди християнството

На 28 октомври, събота, от 11:30 ч., в Изследователски център-музей „Тракарт“, ул. „Княз Александър I Батенберг“ № 25 ще бъде представена книгатаЕзотерични школи и мистични учения“, част 1, том 2 от нашумялата трилогия „История и теория на мировите религиозни учения“ на Ваклуш Толев.

Книгата ще бъде презентирана от д-р Илко Семерджиев – министър на здравеопазването в периода 1999- 2001 г. и Георги Иванов (Жорж Трак) – Управител на Изследователски център-музей „Тракарт“.

“Езотерични школи и мистични учения” е базирана върху лекциите в ПУ „Паисий Хилендарски“ и СУ „Св. Климент Охридски“ на известния богослов и включва кришнизъм, херметизъм, орфизъм, питагорейство и Кабала.

Част 1 от втория том на трилогията е посветена на езотеричните школи и мистичните учения от предхристиянската епоха. Ваклуш Толев представя духовните учители, преносители на това окултно знание: Кришна, Хермес, Орфей, Питагор и др.Нова книга на Ваклуш Толев изследва тайните учения преди християнството

Корицата на книгата е много символична, това е пещерата на посвещението. Но виждаме, че над нея има човешки фигури… Великите посветени ни очакват в тази пещера и ни помагат по пътя. Много хора имат предразсъдъци когато чуят езотерично или окултно. Само че, нека да си го кажем ясно – окултно не означава някаква тайна, която е конспирация. Означава нещо скрито от хора, които нямат способността и възможността да разберат предоставеното им знание, защото могат да го употребят не по предназначение. Ето защо всички големи фигури, описани в книгата, и самият Ваклуш, първо минават през нравствено изграждане и израстване, за да могат да стигнат до тази чистота, която ще им позволи да възприемат от високите етажи на духовността знанието. Тези знания са скрити не защото са конспирация, а защото са нещо изключително дълбоко и неподготвените хора не могат да го понесат достойно“, коментира д-р Илко Семерджиев.

Събитието е част от честванията на 100-годишнината от рождението на Ваклуш Толев.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *