Николай Марков от „Величие“ напусна пленарната зала, без да положи клетва

Николай Марков от „Величие“ напусна пленарната зала, без да положи клетва

Николай Марков от „Величие“ напусна пленарната зала, без да положи клетва. Той закъсня с 20 минути и пропусна да се закълне с всички останали народни представители. Столът на Николай Марков остана празен по време на клетвата в началото на 50 Народно събрание Марков обясни, че е закъснял по лични причини.

„Излязох, защото не съм положил клетва, сега ще видим какво следва. Бойко Борисов отказа среща с нас, не знаем как ще гласуваме. Ние сме изпратили писмо до Борисов, искаме да чуем целите му. Ние нямаме ангажимент да правим правителство, ние сме най-малката партия в 50-ото Народно събрание“, каза Николай Марков в кулоарите на парламента.

Въпреки че е прецедент някой да закъснее за клетвата, квесторите в парламента уточниха, че в следващото заседание като извънредна точка в дневния ред може да бъде вкарана тази и Николай Марков да се закълне, пише БГНЕС. Днес обаче той не може да гласува и да влиза в пленарна зала повече.

Новоизбраното 50-о Народно събрание се събра на първото си заседание в 9 часа. То се свиква с указ на президента Румен Радев. Парламентът бе открит от най-възрастния присъстващ народен представител – Силви Кирилов от „Има такъв народ“.

Народните представители положиха клетва: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се“.

Според разпределението на мандатите първата политическа сила в новия парламент коалиция ГЕРБ-СДС има 68 депутата, ДПС – 47, ПП-ДБ – 39, „Възраждане“ – 38, „БСП за България“ – 19, „Има такъв народ“ – 16, и „Величие“ – 13 народни представители.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *