"Наглост, обида!": Защо ПП-ДБ напуснаха консултациите при президента?

"Наглост, обида!": Защо ПП-ДБ напуснаха консултациите при президента?

ПП-ДБ напуснаха консултациите при президента Румен Радев. „Виждаме няколко много явни проблема от самото начало“, заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

„Трябва да се постигнат безпристрастни избори – това е най-важното задължение. Изборът на Калин Стоянов е не само провокативно, но е обида и, извинявайте, че ще го кажа, наглост. Той е ярка политическа фигура, свързана с ГЕРБ. Имаме доказан купен вот на местните избори. Избирането на този вътрешен министър е наглост, г-н Главчев“, каза Петков.

„Двамата министри, от които ще зависят избори, са изцяло отговорност на ГЕРБ. Купеният вот може да бъде със същите мащаби, както на местните избори. Ние сме взривени от предложенията за министри Калин Стоянов и Валентин Мундров“, подчерта Петков. Пълно оцветяване на този кабинет, добави лидерът на ПП.

Петков напомни, че кандидатът за правосъден министър Мария Павлова е заместник на действащия главен прокурор Борислав Сарафов. „От наша гледна точка той е олицетворение на превзетата и дълбока държава. Това отново е обида за нас като парламентарна група, която иска да направи правосъдието безпристрастно“, каза Петков и добави, че ако членът на „Продължаваме промяната“ Георги Гвоздейков стане служебен министър, ще бъде изключен от партията. „Политическите кабинети трябва да са политически неутрални, а не балансирани“, каза той.

След това представителите на ПП-ДБ напуснаха консултациите. Президентът Румен Радев заяви от своя страна, че няма да бави политическия процес и призова ПП през следващите два дни да говорят с кандидата за служебен премиер.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *