Национален музикален конкурс „Милчо Левиев” отправя покана към младите пианисти на България

Национален музикален конкурс „Милчо Левиев” отправя покана към младите пианисти на България

Сдружение за култура и образование „Милчо Левиев“ и Община Пловдив, със съдействието на НУМТИ „Добрин Петков“ Пловдив имат удоволствието да представят на вниманието на младите пианисти един различен конкурс, така, както неговият патрон Милчо Левиев бе нестандартен музикант – пианист, композитор, аранжор и човек.

За Милчо Левиев музиката бе едно цяло и в творчеството си той се стремеше винаги да обединява нейните различни видове – класика, джаз и фолклор от различни страни. Маестрото бе от първите и водещите творци в Европа от средата на миналия век, дръзнали да направят тази симбиоза.

Богатото наследство, което той ни остави като философия и авторско творчество и неговият самобитен усет и дълбоко разбиране на музикалната материя ни вдъхнови и накара да създадем настоящия музикален форум като своеобразна среща на две поколения музиканти – майсторите и младите таланти – утрешните майстори.

Първото издание на конкурса е предназначено за български пианисти на възраст от 10 до 25 навършени години и ще се проведе от 6 до 11 юли 2024 г. в Пловдив, като в същия период форумът предвижда провеждането на майсторски класове и заключителен концерт на лауреатите на конкурса.

Журито на първото издание на конкурса е в състав: председател – проф. Людмил Ангелов, членове – Константин Добройков, Антони Дончев, д-р Георги Текев, Вики Алмазиду.

Документите за участие в конкурса се изпращат в електронен формат на e-mail:

[email protected] до 01.06.2024 г. включително.

Повече информация (регламент за участие, нотен материал и заявление) може да откриете тукhttps://bit.ly/milcholevievpianocompetition

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *