На Летище Пловдив официално посрещат първия полет от Манчестър

На Летище Пловдив официално посрещат първия полет от Манчестър

Летище Пловдив посреща първия полет от английския град Манчестър на 16 декември. Тържествено откриване на новата авиолиния от Манчестър до Пловдив ще се състои тази събота от 10:30 часа. След официална церемония ще бъдат посрещнати и първите пътници, които ще кацнат с полета от Великобритания.

Броят на полетите за последната една година е чувствително увеличен, отчете ръководството на летище Пловдив. Освен полетите, ръст има в приходите, броя на рекламодателите, а инфраструктурата е подобрена. Тези постижения се дължат на усилията на ръководството на аеропорта в лицето на екипа Красимир Пешев, Дойчин Ангелов и Тодор Шопов, които поеха управлението на летището миналата година.

Активни преговори за разкриване на нови авиолинии до летище Пловдив се водят с различни авиокомпании, които очакват подкрепа от Фонда за развитие на летище Пловдив.

Разговори се водят за полети до европейски дестинации, които включват нови градове както от Германия, така и от атрактивни дестинации от Италия и Испания. Заради проявен изключителен интерес към редовни линии за осъществяване на целогодишен туризъм в България и по-конкретно в региона на Пловдив, може да бъде разкрита авиолиния от Ташкент до Пловдив.

От 29 декември започват чартърните полети от Анталия и Измир до летище Пловдив.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *