Мечка взе телефона на мъж в зоопарка в Стара Загора, решил да я снима отблизо

Мечка взе телефона на мъж в зоопарка в Стара Загора, решил да я снима отблизо

Мобилен телефон на посетител попадна в клетката на мечка в зоопарка в Стара Загора. Любопитното животно захапало устройството, но благодарение на бързата реакция на гледачите мечето Тишо не е пострадало, а телефонът е изваден и върнат на мъжа.

Инцидентът се е случил в събота около 16 ч. Посетител прескочил огражденията на клетката на мечките в опит да им направи снимка отблизо. Той изпуснал телефона си и отишъл при гледачите, за да моли за помощ.

„Каза, че телефонът му е бил взет от малките мечета и настояваше да му бъде върнат. В такава ситуация се реагира бързо, със спокойствие и много внимание. Животните имат чужд предмет, който никога не са виждали и докосвали. За тях е много интересно и затова трябва да бъдем много предпазливи. Телефонът се намираше из цялата клетка. Всяко мече си беше взело част от него – някой калъф, друг капак, третият самия телефон, и си го разнасяха из клетката“, разказа Катерина Господинова, гледач в зоопарка в Стара Загора.

След бързата реакция гледачите успели да извадят телефона. Те обаче останали притеснени за здравето на животните. „Следим здравословното състояние на мечето. От калъфа бяха погълнати части, а след което бяха изкарани. Това е чуждо тяло и може да предизвиква сериозни увреждания на животните. Слава богу не се стигна до доста сериозен и неприятен инцидент, тъй като това крие риск и за посетителя“, коментира директорът на зоопарка Ивелина Илиева пред БТВ.

За пореден път човешкото любопитство води до неприятни последици. Отново в същия зоопарк пони отхапа двата пръста на жена, която се опита да го погали. След това пък посетители хранеха от ръка тигри с пилешки бутчета и мечки със солети.

Служителите на зоопарка призовават хората да четат указателните табели и да спазват правилата. Посетителят, нарушил правилата, ще бъде наказан административно.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *