Мъж скочи върху граната на „Хамас“, за да спаси любимата си

Мъж скочи върху граната на „Хамас“, за да спаси любимата си

Млад мъж загина, докато защитава възлюбената си от граната на „Хамас“, пише израелският новинарски сайт N12. Те са били у дома, когато ги обстрелват, хвърлят няколко гранати, едната от които едва не убива жената. Именно в този момент младият мъж, без да се замисля се хвърля пред нея, а терористите стрелят по него, предава БТВ.

Нета Епщейн и жена му Иран Шавит са щастливо влюбена двойка, която живее в кибуц. Неотдавна Нета е напуснал армията и е дошъл при голямата си любов. Нищо не предвещавало трагедията. Двамата се познават от година и половина. Те се срещнат в бар и оттогава са неразделни. Планирали да изградят бъдещето си, а сватбената рокля вече чакала в гардероба. „От първия месец на съвместното ни съжителство той казваше на майка ми: Знаеш, че тя е моя жена, нали?“. Вече бяхме измисли и имена на бъдещите си деца“, казва Иран.

Сутринта в деня на нападението двамата се събуждат от звука на експлозии. Терористите разбиват прозореца на хола и нахлуват в дома им. Двамата млади не могат да повярват, че това е истина. „Извикаха ни на иврит: „Излезте, излезте“ – и хвърлиха две гранати. Третата граната се търкулна към мен, Нета скочи върху нея, крещейки „граната“, и докато скачаше, беше застрелян от терористите. Помислих си: „Защо не се изправя, защо има толкова кръв около него? Защо не се събужда, за да избягаме?, но не можах да промълвя нито дума“, разказва жената.

След като Нета вече е мъртъв, терористите не се отказват. Те хвърлят четвърта граната, от която се запалва холът. Иран успява някак да загаси огъня и се скрива под леглото зад тялото на любимия си. „Терористите се върнаха и видяха Нета. Бях 100% сигурна, че това е краят. Че и аз ще умра. Че ще бъдем заедно, точно както беше обещал. Но те не ме откриха“, разказва жената.

Около 16:00 ч. Иран започва да чува звуци от изтребители и е спасена. „Сърцето ми е разбито обаче. Ако бях направила нещо, той можеше да е жив сега. Аз дори не опитах. Избрах да се скрия. Той направи всичко, което можеше, а аз дори не се опитах да го спася“, през сълзи казва тя.

Сърцето на Иран завинаги ще принадлежи на нейния герой. „Знам със сигурност, че той никога нямаше да ме остави, щяхме да живеем винаги заедно. Искам целият свят да знае какво е направил за мен. Все още не мога да повярвам, че го няма, още го чакам да отвори вратата и да ме прегърне“, споделя Иран и се надява, че всички ще се гордеят с невероятната му постъпка, спасила нейния живот.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *