Локомотив Пловдив взе железничарското дерби, завърна се в битката за титлата (ВИДЕО)

Локомотив Пловдив взе железничарското дерби, завърна се в битката за титлата (ВИДЕО)

Локомотив Пловдив победи с 2:1 Локомотив София в железничарското дерби от 17-ия кръг на Първа лига, което се игра на стадиона в пловдивския парк „Лаута“. Зрители на стадиона издигнаха плакати срещу ръководството на БФС. В началото на срещата двата отбора и съдиите излезнаха с фланелки в подкрепа на борбата с рака на простатата.

Локо натисна от началото на мача. В 8′ главния съдия Георги Гинчев се наложи да гледа ВАР и видя игра с ръка в наказателното поле на гостите, а Минчев с технично изпълнение откри резултата. В 24′ Карлош Франса се възползва от грешка на вратаря Хорхаш, топката мина зад гърба му и Франса с глава вкара за 1:1. Малко след това Хорхаш се реабилитира със спасяване на сигурен гол отново на Франса.

На полувремето Томаш пусна в игра Джовани и Митко Илиев, които бяха на пейката, което раздвижи черни-белите. В 53′ Джовани центрира от корнер, а Бруно Франко вкара с глава топката в собствената врата. След гола Локо Пд можеше да вкара още, но Еванро премина през няколко играчи и вратаря Любенов, но в последния момент насочената към вратата топка бе избита от защитник.

Така след 5 мача без победа днес играчите на Александър Томаш успяха да вземат трите точки и да се изравнят на върха в класирането с ЦСКА и Черно море с по 35 точки. „Смърфовете“ се върнаха в битката за първото място, а в следващия кръг, след паузата за националните отбори, гостуват на Ботев Враца.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *