Кога ще завърши проектът за Небет тепе? (ВИДЕО)

Кога ще завърши проектът за Небет тепе? (ВИДЕО)

„Ангажирал съм се да имаме развитие на панорамните гледки в града. Нашите гледки са емблематични и трябва всяко място, където имаме добра гледка да бъде социализирано, така че на посетителите да им е приятно. По никакъв начин оградата, която е в проекта за Небет тепе, съгласуван с НИНКН не пречи на панорамните гледки“. Това заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров в отговор на коментарите през последните дни, че заложената в проекта ограда ще пречи на гледката от тепето.

Той обаче обърна внимание на друг проблем. „Хората се оплакват от графитите на Сахат тепе. На Небет тепе също са започнали да драскат, затова в късните часове обектът ще бъде затварян“, уточни кметът, като увери, че поне в първите пет години входът ще бъде напълно безплатен.

До края на март трябва да приключи възстановяването и на „Източната порта“ и подходите към Небет тепе, а самото Небет тепе – до края на април. Проблемът за просрочването са неблагоприятните за консервационно-реставрационни дейности метеорологични условия, коментира ръководителят на проекта инж. Таня Петкова.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *