Кога ще бъде гласувано предложеното от ГЕРБ-СДС правителство?

Кога ще бъде гласувано предложеното от ГЕРБ-СДС правителство?

„Вероятно в сряда ще влезем в зала за получаване или не на доверие за структурата и състава на кабинета, предложен от ГЕРБ при връчване на първия мандат.“ Това каза предложения за премиер Росен Желязков.

Той обясни, че преговори с партиите няма да има. „Те казаха своите позиции и ние ги уважаваме. Предложените от нас министри са хора с политическа отговорност и опит, експерти. Ние не говорим за 4-годишен мандат, а за конкретни политики. Най-важното е стабилизирането на публичните финанси и неотклонност от нашата европейска перспектива“, каза още Желязков. Той подчерта силната евроатлантическа ориентираност на предлаганото от първата политическа сила правителство.

Днес Росен Желязков получи от президента Румен Радев първия мандат за съставяне на правителство и веднага му го върна изпълнен, като обяви пред държавния глава каква ще са структурата и съставът на Министерския съвет, ако бъде гласуван от Народното събрание.

„Представили сме този кабинет, ще представим своите приоритети, този хоризонт на управление, в сряда, ако президентът издаде днес указа, ще влезем в НС за получаване или неполучаване на вот на доверие“, обясни Желязков.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *