Кметът на район "Южен" се обяви против изграждане на инсталация за преработка на гуми

Кметът на район "Южен" се обяви против изграждане на инсталация за преработка на гуми

Кметът на район „Южен“ Атанас Кунчев се обяви категорично против изграждането на инсталация за преработка на излезли от употреба автомобилни гуми. То трябва да се реализира на Кукленско шосе 15.

„Искам да ви информирам, че общественото обсъждане, свързано с изграждането на инсталация за преработка на излезли от употреба автомобилни гуми в район „Южен“, което трябваше да се състои утре (29.12.) е отменено. То е от изключителна важност за всички граждани“, обяви във Facebook Атанас Кунчев.

Предвид естеството и местоположението (ул. Кукленско шосе 15) на въпросното съоръжение, а и имайки предвид моментното лошо състояние на атмосферният въздух в град Пловдив, като кмет на район Южен категорично заявявам позиция ПРОТИВ реализирането на въпросното инвестиционно намерение. В тази връзка ви уверявам, че след насрочване на нова дата за провеждане на обществено обсъждане, ще ви уведомя своевременно. Моля всеки от вас, който е съпричастен към опазване качеството на въздуха и на околната среда, да изяви своята позиция, относно изграждането на такъв тип инсталация. Ние от районната администрация работим изцяло в интерес на гражданите и ще защитим вашата позиция“, написа още кметът на „Южен“.

Публикувай коментар

2 Comments

  1. Не съм съгласна за изграждане на такова съоръжение на Кукленско шосе,нито сега нито когто и да е било!

  2. Не съм съгласна за изграждане на такова съоръжение на Кукленско шосе,нито сега нито когато и да е било!

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *