Кметът на Пловдив се среща с превозвачите, търси решение на проблемите с градския транспорт (ВИДЕО)

Кметът на Пловдив се среща с превозвачите, търси решение на проблемите с градския транспорт (ВИДЕО)

Кметът на Пловдив Костадин Димитров започва разговори с превозвачите, обслужващи градския транспорт в Пловдив.

„Следим вече разписанието на автобусите. Имаме разговор с всеки един поотделно. Някои от тях си спазват договорите, други не си изпълняват разписанията на необходимия процент. Там ще влезем дълбоко детайл по детайл, за да решаваме проблема и да имаме този необходим контрол и, разбира се, качество на изпълнението“, каза кметът на Пловдив.

Костадин Димитров ще съобщи какво е договорено след като се срещне с всички превозвачи. Очаква се в най-скоро време да бъде въведена и електронната система. По думите му тогава общината ще има по-голяма яснота какви приходи се получават от продажбата на билети.

„Те се оплакват от липса на шофьори, с ниското заплащане. Но ние знаем, свидетели сме на това, че много пъти има препродажба на билети. Контролът с навлизането на електронната система ще е по-добър. Тогава ще имаме ясната стъпка за подобряване на градския транспорт. Дотогава ще имаме разговор с тях, съответно и санкции от нас. От тях очаквам по-добри предложения“, обясни Димитров.

Публикувай коментар

1 Comments

  1. Проблемът ще се реши единствено и когато, градския транспорт стане общински. Докато има частни превозвачи ще е винаги точно този хаос, какъвто е в момента.

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *