Ясни са заместник-председателите на Общински съвет Пловдив, кметът готов да работи с всички

Ясни са заместник-председателите на Общински съвет Пловдив, кметът готов да работи с всички

На днешната сесия бяха утвърдени седмината заместник-председатели на Общински съвет Пловдив. Те бяха одобрени с гласуване на всеки поотделно и ще помагат на председателя Атанас Узунов.

Още: Атанас Узунов е новият председател на Общински съвет – Пловдив

Това са Радослава Ташкова от групата общински съветници на ГЕРБ, Добромира Костова от „Продължаваме промяната – Демократична България“, Стефан Послийски от „Съединени за Пловдив“, Савина Петкова от „Браво Пловдив“, Елена Грозданова от „Възраждане“, Илия Гатев от „БСП за България“ и Димитър Арнаудов от „Има такъв народ“.Ясни са заместник-председателите на Общински съвет Пловдив, кметът готов да работи с всички

Кметът Костадин Димитров пък обяви, че е готов да работи с всички групи в Общинския съвет. Въпреки че от „Продължаваме промяната – Демократична България“ заявиха, че ще са опозиция в местния парламент, кметът изрази надежда, че ще намерят пресечни точки по важните въпроси за града. Костадин Димитров увери, че ще работи за децентрализация на районите.

„Вече ясно заявих, че ще делегирам права, но и отговорности на районните кметове. Към шестте районни кмета ще бъдат прехвърлени служители на общинска охрана и полиция, които ще бъдат на подчинение към районните кметове. Аз също съм бил районен кмет и знам, че за да върви работата, всички трябва да бъдат в един екип. Като районен кмет винаги съм се съобразявал и съм взимам предвид мнението на кмета и общинския съвет при взимането на решения”, заяви Костадин Димитров. Той обяви, че има добра комуникация с кметовете на „Западен” и „Северен”, които са от ПП-ДБ, като често се чуват и обсъждат проблемите.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *