Кметът на Пловдив Костадин Димитров даде старт на Велосезон 2024 (СНИМКИ)

Кметът на Пловдив Костадин Димитров даде старт на Велосезон 2024 (СНИМКИ)

Кметът на Пловдив Костадин Димитров и кметът на район „Тракия“ Георги Гатев дадоха официален старт на Велосезон 2024. Начело на шествието бяха и председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, заместник-областният управител Атанас Ташков, заместник-кметовете Женя Петкова, Владимир Темелков, Ангел Славов, Николай Бухалов и кметът на район „Източен“ Емил Русинов.Кметът на Пловдив Костадин Димитров даде старт на Велосезон 2024 (СНИМКИ)

Стотици велосипедисти се включиха в 12-тото издание на събитието, което се провежда по инициатива на Костадин Димитров. Хора на възраст от 2 до 72 години, сред които и цели фамилии, с велосипеди, ролери и скутери преминаха през маршрута от кметството в район „Тракия“ по велоалеите на булевард „Освобождение“, Асеновградско шосе, бул. „Санкт Петербург“ до новия спортен парк на „Декатлон“ в „Тракия“.Кметът на Пловдив Костадин Димитров даде старт на Велосезон 2024 (СНИМКИ)

Празникът продължи там със спортни игри, томбола с награди и много настроение. Много от участниците си тръгнаха с нови велосипеди. За всички, които се включиха в мероприятието, бе осигурена и мобилна кухня и напитки.Кметът на Пловдив Костадин Димитров даде старт на Велосезон 2024 (СНИМКИ)

Кметът Костадин Димитров поздрави колоездачите и благодари на партньорите от „Декатлон“, на Областна дирекция на МВР – Пловдив, Пето районно управление, ОП „Общинска охрана“, ОП „Организация и контрол на транспорта“, администрацията и доброволците за добрата организация на събитието.Кметът на Пловдив Костадин Димитров даде старт на Велосезон 2024 (СНИМКИ)

„Радвам се, че стартирахме тази инициатива преди повече от 10 години. От 2012 г. насам  тя набира все по-голяма популярност и участниците в нея стават все повече. За нас е важно да поощряваме алтернативния начин на придвижване, което е и един от факторите за опазване на околната среда“, посочи кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Той допълни, че предстои разширяване на мрежата от велоалеи. „Изключително ми е приятно всеки ден, в различните места на града, да виждам как пловдивчани от всички възрасти карат колела по велоалеите за спорт, придвижване, както и през свободното си време. Градската администрация ще положи усилия, за да изгради ключови връзки между съществуващите велоалейни трасета, както и допълнително да разшири мрежата от велоалеи“, подчерта Костадин Димитров и пожела успешно начало на Велосезон 2024.Кметът на Пловдив Костадин Димитров даде старт на Велосезон 2024 (СНИМКИ)

Припомняме, че първото велошествие в Пловдив бе през 2012-та година, като единствено през 2020 г. то не се състоя заради наложените мерки срещу пандемията.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *