Кметът на Асеновград към военните: Съхранете честта и традициите на Българската армия (СНИМКИ)

Кметът на Асеновград към военните: Съхранете честта и традициите на Българската армия (СНИМКИ)

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев беше сред официалните гости на празника на 4-ти Артилерийски полк – Асеновград. Днес, 11-ти март се навършват 96 години от създаването на 4-ти Артилерийски полк – Асеновград и 111 години от Балканската война и от Одринската епопея и овладяването на Одринската крепост. Чества се и Денят на Ракетните войски и Артилерията на Българската армия. Събитието се проведе на централния пл. „Акад. Николай Хайтов“ в града.Кметът на Асеновград към военните: Съхранете честта и традициите на Българската армия (СНИМКИ)

Празникът започна с приемане на строя на представителните роти на полка. Слово произнесе командирът на 4-ти Артилерийски полк – полк. Красимир Ташев. „Щастлив съм, че имам под свое командване много смели момчета и момичета, които се стремят да запазят традициите и идеалите на поколенията преди нас, на славните герои – артилеристи. 4-ти Артилерийски полк винаги е помагал и ще продължи да помага както на населението, така и на др. военни формирования: при тежки зимни условия, при бедствия и пожари. Помагаме и на Министерството на вътрешните работи (МВР) при опазване териториалната цялост на България – при защитата на държавната граница от мигрантския поток. И го правим вече успешно повече от 4 години, заедно с колегите от сухопътни войски. През всички тези 96 години от създаването на полка, той е бил ръководен от десетки командири и всеки един от тях е оставил своя отпечатък в нашия боен ред. Благодаря им за това, на което ни научиха – на професионализъм, да пазим нашите традиции и принципи. Но най-вече – на патриотизъм“, каза в заключение полк. Ташев.Кметът на Асеновград към военните: Съхранете честта и традициите на Българската армия (СНИМКИ)

Сред официалните лица в Асеновград днес беше и ген.-майор Деян Дешков – Командир на Сухопътните войски. “Ненапразно Българската артилерия е наречена „Богът на войната“. От нея започва всяка една битка и тя решава нейния изход. В днешно време българските артилеристи успяват да удържат това, което е завещано. Подготвят се, за да бъдат ползвани, ако е необходимо – при бедствия и аварии, на границата. Но най-вече – да бъдат там, където трябва. Да бъде техният огън точен, когато е необходимо да бъде използван. Днес, в съвременния свят, се възражда Българската армия, за да я бъде България, за да бъдат нашите съграждани горди и спокойни, че има кой да ги пази, когато се наложи“, каза от трибуната на площада ген.-майор Дешков.Кметът на Асеновград към военните: Съхранете честта и традициите на Българската армия (СНИМКИ)

По време на честването на празника бяха прочетени поздравителни адреси и наградени с предметни награди военнослужещи за професионализъм и отлично изпълнение на служебния им дълг. Празничната програма завърши с тържествен марш.

Поздравителен адрес от кмета на Асеновград

Кметът д-р Грудев отправи личен поздрав до 4-ти Артилерийски полк – Асеновград, по повод празничния ден:

„Обръщам се към Вас с огромно уважение в деня, в който чествате празника на Ракетните войски и Артилерията на Българската армия и отбелязвате 96-тата годишнина от създаването на Четвърти артилерийски полк – Асеновград. Използвам тържествения ден, за да изкажа своята признателност и дълбока благодарност към всички Вас, които носите непрекъснато бойно дежурство и сте част от надеждния, непробиваем щит на Република България, повишавате непрекъснато своята подготовка и постигате отлични резултати. Уверен съм, че ще продължавате да работите все така последователно и всеотдайно за издигане и утвърждаване авторитета на Българската армия, за сигурността и просперитета на Отечеството.Кметът на Асеновград към военните: Съхранете честта и традициите на Българската армия (СНИМКИ)

Благодаря Ви за вярната служба за защита на Родината, за приноса за военно-патриотичното възпитание и за укрепване на националната сигурност и отбрана. В деня на Вашия празник Ви пожелавам да бъдете все така устремни, всеотдайни, знаещи, можещи и успешни при изпълнението на своята високоотговорна дейност! Бъдете здрави и отговорни за бъдещето ни! Следвайте примера на нашите предци и съхранете честта и традициите на Българската армия за следващи поколения. На ветераните – благодаря за дългогодишната вярна и доблестна служба!“Кметът на Асеновград към военните: Съхранете честта и традициите на Българската армия (СНИМКИ)

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *