Кандидати от ГЕРБ присъстваха на откриването на Народен събор Пловдив (СНИМКИ)

Кандидати от ГЕРБ присъстваха на откриването на Народен събор Пловдив (СНИМКИ)

Кандидати за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС в 16-ти МИР присъстваха на откриването на Народен събор Пловдив. Началото на деветото издание на събитието в парк „Лаута“ даде кметът на Пловдив и областен координатор на партията в града Костадин Димитров.

„Това е празник на българския дух. Съборът тази година ще приеме над 4500 участници, което го прави един от най-мащабните в страната ни. Най-голямото богатство сте вие, гостите на събора. За вас организаторите от „Ясмина“ със съдействието на Община Пловдив са подготвили богата програма“, заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров. Неговото ръководство и неуморна работа са в основата на успеха на Народен събор Пловдив и за превръщането му в истински културен фестивал, подчертаха присъстващите.Кандидати от ГЕРБ присъстваха на откриването на Народен събор Пловдив (СНИМКИ)

„Тази година събитието се очаква да приеме десетки хиляди гости и хиляди участници и заедно да се насладим на българския фолклор, традиция култура и бит. Ние, българите, има с какво да се гордеем“, заяви кметът на „Тракия“ Георги Гатев.

Професор Даниела Дженева, която е главен художествен ръководител на ансамбъл „Тракия“, сподели задоволството си от факта, че все повече хора в последните години преоткриват родния фолклор. „Като човек, свързал  живота си с културата, съм отдадена на каузата за защита и популяризиране на автентичния фолклор и изкуство. Фактът, че виждам толкова много публика тук е още едно потвърждение, че българите са здраво свързани с корените си“, подчерта професор Даниела Дженева. Кандидати от ГЕРБ присъстваха на откриването на Народен събор Пловдив (СНИМКИ)

Народен събор Пловдив продължава до неделя, а в афиша му са включени изпълнения на обичани народни певци и ансамбли, базар на произведения на занаятите, вкусна храна и много забавления.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *