Какво време ни очаква през новата седмица?

Какво време ни очаква през новата седмица?

След сутрешните мъгли времето ще е предимно слънчево в понеделник. Към края на седмицата обаче се задават валежи. На 11 декември максималните температури в страната ще бъдат между 5 и 10 градуса.

В София те ще са около 6 градуса, в Пловдив – 10 градуса, а във Варна – 8 градуса. Вятърът в повечето области е слаб, а в планините – до умерен. Привечер от северозапад се задава ново увеличение на облачността. След мъглите тази сутрин и по нашето Черноморие се очаква предимно слънчево време. Там вятърът е слаб от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 7 и 9 градуса.

В първия ден от новата седмица времето в планините ще бъде подходящо за туризъм. Предстоят много слънчеви часове. Вятърът е предимно слаб до умерен. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 5 градуса, а на 2000 м – около -1, предава БТВ.

Във вторник се очаква увеличение на облачността от запад на изток. Не е изключено на места слабо да превали дъжд. Започва повишение на температурите, което ще продължи до четвъртък, включително.

В сряда ще има сутрешни мъгли над западните райони на Горнотракийската низина и край река Дунав. След това разкъсана облачност и слънчеви часове.

В четвъртък се очаква заоблачаване, усилване на вятъра в Дунавската равнина и превалявания от дъжд. Тогава от запад ще започне застудяване.

В петък ни очакват валежи от дъжд, а в Предбалкана, Западна България, Централна Северна и Североизточна България дъждът ще преминава в сняг. Възможни са виелици и навявания.

В събота ще е ветровито и с по-студено време.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *