Извънредна акция за почистване в „Столипиново”, ще поставят още контейнери (СНИМКИ)

Извънредна акция за почистване в „Столипиново”, ще поставят още контейнери (СНИМКИ)

Два огромни камиона бяха напълнени с нерегламентирано изхвърлени отпадъци на ул. „Възход” в „Столипиново”. Това стана при извънредна акция на „Чистота” след сигнал на граждани, че пространството се замърсява поради липсата на контейнери.

Директорът на общинското предприятие инж. Десислава Георгиева увери, че се търси вариант как  на посоченото място да бъдат поставени съдове за смет. Към момента това все още е трудна задача, защото улицата е тясна и сметовозите не могат да влязат в нея. Всяка сутрин служители на „Чистота” ръчно изнасят отпадъците.

Достъпът на техниката е затруднен дори откъм големия блок, тъй като е блокиран от паркирали превозни средства. За днешното почистване отново беше потърсено и оказано съдействие от Шесто районно управление на МВР.Извънредна акция за почистване в „Столипиново”, ще поставят още контейнери (СНИМКИ)

Освен редовното всекидневно сметоизвозване, в „Столипиново” без почивен ден работят и екипи със специализирана тежка техника за събиране на едрогабаритни отпадъци. Непрестанни са също  извънредните акции за почистване нерегламентирани сметища. При последната от края на януари само за ден бяха събрани близо 92 тона отпадък.

Георгиева напомни, че преди по-малко от година в квартала бяха поставени около 50 броя допълнителни контейнера за отпадъци. Повечето от тях вече са счупени или изчезнали, така че към днешна дата броят им отново е недостатъчен. Организаторът на „Чистота” за район „Източен” е подал заявка за 100 нови контейнера, като 50 от тях отново са предвидени за „Столипиново”.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *