Израелски командоси, преоблечени като лекари, ликвидираха трима в болница на Западния бряг (ВИДЕО)

Израелски командоси, преоблечени като лекари, ликвидираха трима в болница на Западния бряг (ВИДЕО)

Израелски командоси под прикритие, облечени като лекари, се промъкнаха в болница на Западния бряг, убивайки трима мъже, за които твърдят, че са терористи на Хамас.

Израелските отбранителни сили потвърдиха за тайната операция във вторник, след като палестинските медии пуснаха видеозаписи от камери за видеонаблюдение, показващи група хора, облечени като мюсюлмански лекари, медицински сестри и цивилни, влизащи в болница в Дженин, размахвайки автомати.

Командосите влязоха през нощта в болницата Ибн Сина в Дженин, убивайки мъж, когото идентифицираха като член на Хамас, и двама други заподозрени, казаха израелските военни. 27-годишният Мохамед Джаламнех „имал контакти с централата на Хамас в чужбина“ и планирал терористична атака „в близко бъдеще“, казаха от IDF. Джаламне е бил в болницата, за да посети свой приятел, който се възстановявал, след като бил ранен при нападение с дрон на ИД срещу гробище в Дженин миналата година. Други двама души, убити при нападението, са идентифицирани като Мохамед Газауи, свързан с батальоните Дженин, за които се твърди, че са стреляли по израелските войски в района, и брат му Базил, замесен в Ислямския джихад.

Командосите под прикритие влезли в болницата, простреляли тримата, като използвали заглушители и веднага напуснали сградата. Съобщава се, че други десет души са били в същото отделение, където е извършена атаката, но са невредими. Международното хуманитарно право забранява на страните да използват болнично облекло или знаци на Червения кръст за военни средства.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *