Изложба на изделия от рециклирани материали подредиха ученици от СУ “Отец Паисий“ в Куклен (СНИМКИ)

Изложба на изделия от рециклирани материали подредиха ученици от СУ “Отец Паисий“ в Куклен (СНИМКИ)

Изложба на творчески изделия, с макети и рисунки, изработени от отпадъци, подредиха децата от подготвителните групи на  средното училище в Куклен.Изложба на изделия от рециклирани материали подредиха ученици от СУ “Отец Паисий“ в Куклен (СНИМКИ)

Малките граждани на Куклен отправят апел за опазване не природата с  няколко прости правила, които те следват: Използвай повторно, Намали употребата, Рециклирай, Дай нов живот.Изложба на изделия от рециклирани материали подредиха ученици от СУ “Отец Паисий“ в Куклен (СНИМКИ)

Арт инициативата е част от модул „Устойчивост“ на  националната образователна  програма  „Нестле- за по-здрави деца“. „Устойчив начин на живот“ е модул, чиято цел  е да запознае децата по достъпен начин с необходимостта от грижа към здравето на планетата и за важността да я опазваме чиста. Експозицията  на  малките ученици  ангажира с важни теми и въпроси, свързани с разделното събиране, рециклирането и опазването на природата.Изложба на изделия от рециклирани материали подредиха ученици от СУ “Отец Паисий“ в Куклен (СНИМКИ)

Във фоайето  на училището са изложени проекти, иcтинcки пpоизведения нa изкycтвото, cътвоpени от pециклиpуеми матеpиали. Така младите хора дават идеи как могат да се рециклират отпадъците и да им се вдъхне втори живот.  Изложените изделия предизвикват голям интерес сред училищната общност. Всеобщо е  мнението, че представените идеи за рециклиране на отпадъци ще намерят отзвук и сред семействата на учениците.Изложба на изделия от рециклирани материали подредиха ученици от СУ “Отец Паисий“ в Куклен (СНИМКИ)

Изложбата е отворена и достъпна за всеки, който иска да я посети от 13 до 31 март.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *