Изложба на Герака и концерт на „Молец“ откриха Майските празници на Асеновград (СНИМКИ)

Изложба на Герака и концерт на „Молец“ откриха Майските празници на Асеновград (СНИМКИ)

Вълнуващо откриване на Майски културни празници 2024 г. в Асеновград. Изложба в памет на Геракси Гераксиев с прочувствени слова просълзи присъстващите, уважили безсмъртния талант на художника, отишъл си без време от този свят.Изложба на Герака и концерт на „Молец“ откриха Майските празници на Асеновград (СНИМКИ)

Затрогващото послание „Любовта на Сокола“ е името на експозицията, събрала десетки картини на твореца. А изложбената зала на Старинно училище „Св. Георги“ в Асеновград се оказа тясна за желаещите да разгледат творбите и да почетат паметта на Геракси. Наименованието на изложбата не е случайно – името на художника буквално означава „Сокол“.Изложба на Герака и концерт на „Молец“ откриха Майските празници на Асеновград (СНИМКИ)

Събитието започна с презентация за живота на Герака, за неговото творчество, за отпечатъкът, който той остави в сърцата на асеновградчани. Празниците на града откри зам.-кметът инж. Петър Петров. „Отново е месец май. Време е за надежда и среща с изкуство във всичките му измерения – музика, танци, поезия и живопис. Това е една традиция, която събира минало, настояще и бъдеще в едно.Изложба на Герака и концерт на „Молец“ откриха Майските празници на Асеновград (СНИМКИ)

Асеновград е синоним на духовност, култура, талант и ценности. Изключително съм удовлетворен, че това, което ще преживеем през дните на тези празници, е истинска храна за душата. Тази изложба, която трябваше да бъде открита с много усмивки и радост, всъщност е тъжна. Защото картините на Геракси са тук, но него го няма. Той работеше скромно и всеотдайно, с жар и плам, като истински творец. Геракси ще остане много дълго време тук, сред нас – докато има хора, които изпитват необходимост от неговото изкуство. Поклон пред светлата му памет!“ С тези думи зам.-кметът Петров откри изложбата, посветена на Геракси Гераксиев и постави началото на програмата за Майски културни празници 2024 г. в Асеновград.Изложба на Герака и концерт на „Молец“ откриха Майските празници на Асеновград (СНИМКИ)

Час по-късно, на площада в града се състоя концерт на Група „Молец“ – комплимент от кмета на общината д-р Христо Грудев към младите хора и всички почитатели на този вид музика. Изпълнителите направиха фурор, площадното пространство пред сцената беше препълнено от усмихнати лица. От бебета до възрастни се забавляваха и танцуваха под ритъма на популярните изпълнения.Изложба на Герака и концерт на „Молец“ откриха Майските празници на Асеновград (СНИМКИ)

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *