Изгориха ли основните политически сили мостовете помежду си?

Изгориха ли основните политически сили мостовете помежду си?

Изглежда сякаш предизборната кампания вече започна, макар още да не е обявена официално. Счупени ли са вече мостовете между големите политически формации или има път назад?
По мнението на ПР експерта Нидал Алгафари мостовете между ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС не са изгорени.

„Не са си изгорили мостовете, защото те не са свикнали да минават по мостове. На тях им харесва явно да джапат някъде – малко в тинята, малко да се поизцапат в калта. След това ще стигнат един до друг в средата на блатото, където да се окалят взаимно още повече“, каза в предаването „Тази събота и неделя“ по bTV Алгафари.

Той коментира острите реплики, които лидерите си размениха в петък: „Видяхме много висок клас разговори. Видяхме един естетически изказ. Това е балканският вариант на естетическото говорене.“
Според журналиста Владимир Йончев политиците доста често не си дават сметка, че след време пак ще трябва да си говорят. „Положението в България е такова, че много години напред ще има някакви коалиционни правителства и очевидно е минало времето на една или две силни партии, които да си разменят властта. Това не спомага за качеството на демокрацията“, обясни Йончев.

Тримата лидери се държат като сигурни политици, които ще изиграят основната роля, коментира журналистът Илхан Андай. „Бойко Борисов, Кирил Петков и Делян Пеевски са си позволили малко да умуват, за да поддържат някакъв интерес. И тримата са силни и затова си позволяват „храчки“ и изказ, който да вдигне адреналина на хард електората“, обясни Андай.

По думите му има възможност да „ядосат мислещия избирател“. „Ако хората усетят, че лидерите блъфират в нападките се, може да се появи един притеснителен за тях процент, който да даде гласа си за малките партии. И тогава това, което им се върти като калкулация за след девети юни, ще им изиграе лоша шега“, добави журналистът.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *