Иво Димчев и Алекси Карлие се присъединяват към Франкофоли 2024

Иво Димчев и Алекси Карлие се присъединяват към Франкофоли 2024

Изключителният Иво Димчев се присъединява към звездния каст на Франкофоли в Пловдив в петъчната вечер на 21 юни. Иво е български артист, певец, автор на песни и театрален режисьор, базиран в Ню Йорк.

Артист-резидент в експерименталната театрална компания La Mama в Ню Йорк. Той също е сценарист и режисьор на повече от 40 сценични продукции, представени на най-добрите фестивали на изкуствата.

Негови концертни и театрални представления обикалят по целия свят: Париж, Ню Йорк, Лос Анджелис, Берлин, Сан Франциско, Лондон, Амстердам, Бъркли, Белград, Истанбул, Сидни, Прага, Копенхаген,  Хамбург,  Хелзинки,  Грьонинген, Буенос Айрес и много други.

Иво Димчев преподава изкуство в шест световни академии. Сам е носител на множество награди. Текстове на Иво Димчев са включени в саундтраците на няколко международни и американски филми.Иво Димчев и Алекси Карлие се присъединяват към Франкофоли 2024

Ексцентричността и красивият му глас бързо му донасят световна слава. През 2020 година, по време на пандемията, той се завръща в България и организира поредица безплатни концерти по домовете на хората.

„Димчев вдъхва рядка форма на доверие, като култивира интимна общност с публиката.“ The New York Times

„Димчев е първокласен текстописец, дълбок дори когато е прост“ New Yorker

„Красивото му пеене звучи като глас на стар запис: покъртително далеч.“ – Financial Times

Алексис Карлие е 29-годишен френски певец и автор на песни. С баритонова гама, обхващаща 4 октави, Алексис обича да композира и пее силни и завладяващи мелодии. С повече от 700 хиляди последователи в социалните медии и милиони гледания, с помощта на мини-кавъри и издаването на EP с 5 песни през октомври 2023, озаглавен «Dans le mille», той получава близо 2 милиона стриймвания в стрийминг услуги и също толкова гледания за съответните музикални видеоклипове в YouTube.

На 30 март 2024 г. той се появява в известното шоу „The Voice“ на TF1, а неговият мини-кавър на “Now we are free” (от филма Gladiator) се превръща в тотален хит: звукът е използван в повече от 130 000 видеоклипа по целия свят в Instagram и Tiktoк. Алекси ще е на сцената на Франкофоли на 22 юни 2024 година.

Седмото за България издание на най-големия международен франкофонски фестивал Франкофоли  /под марката на френския фестивал Les Francofolies/ ще се проведе на 21 и 22 юни  на стадион «Ботев» с подкрепата на Фондация «Пловдив 2019».

Билетите за фестивала Франкофоли могат да бъдат закупени в мрежите на: Eventim, kupibileti.bg и kolezha.bg

Основен медиен партньор на събитието е Радио Енерджи.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *