Христо Бонев-Зума откри ново футболно игрище в Цалапица (СНИМКИ)

Христо Бонев-Зума откри ново футболно игрище в Цалапица (СНИМКИ)

Мини футболно игрище беше открито в двора на ОУ „Паисий Хилендарски“ в село Цалапица. Лентата на новото спортно съоръжение прерязаха легендата на българския футбол Христо Бонев и Емилия Иванова, временно изпълняваща длъжността кмет на община „Родопи“.Христо Бонев-Зума откри ново футболно игрище в Цалапица (СНИМКИ)

„Приех поканата да бъда гост на това събитие с удоволствие, защото исках да си спомня годините, когато прохождах във футбола. Радвам се, че община „Родопи“ инвестира в спортни съоръжения за децата и младите хора. Когато децата са масово ангажирани на спортната площадка те се чувстват щастливи и не посягат към цигари, алкохол и наркотици, а влагат цялата си енергия в спорта“, поздрави футболният деятел Христо Бонев. Легендата, която от години е жител на община „Родопи“ и на село Храбрино, пожела на учениците да ползват със здраве новото игрище, да израснат и да станат новите футболни шампиони, които ще прославят
страната.Христо Бонев-Зума откри ново футболно игрище в Цалапица (СНИМКИ)

Футболното игрище е с размер 18 x 36 метра, а теренът е покрит с изкуствена тревна настилка. По целия периметър на игрището са обособени охранителни ивици. Оградната предпазна мрежа е с височина 8 метра. Игрището разполага с модерно осветление, като на 6 броя стоманени пилони, високи по 8 метра всеки са монтирани прожектори за игра и през тъмната част на денонощието. Игралното поле е отводнено чрез изграждане на дренажна система. Предвидено е да се монтира и видеонаблюдение.Христо Бонев-Зума откри ново футболно игрище в Цалапица (СНИМКИ)

„Средствата са осигурени от Министерството на младежта и спорта по спечелен от община „Родопи“ проект за строителство на спортната площадка. Община „Родопи“ е единствената в страната, която успя да спечели два проекта и да получи държавно финансиране- освен в Цалапица, игрище се изгражда и на територията на стадиона в Брестовица. Това е инвестиция, която децата на Цалапица и на община „Родопи“ заслужават. Защото спортът е здраве, но и възпитава, учи на отговорност и дисциплина“, каза Емилия Иванова, временно изпълняваща длъжността кмет на община „Родопи“.Христо Бонев-Зума откри ново футболно игрище в Цалапица (СНИМКИ)

Церемонията продължи с водосвет, а децата с нетърпение чакаха да се снимат с трикратния футболист номер едно на страната и заслужил майстор на спорта Христо Бонев.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *