Грозни сцени: От "Възраждане" с нов опит да блокират парламента, стигна се до сблъсъци (ВИДЕО)

Грозни сцени: От "Възраждане" с нов опит да блокират парламента, стигна се до сблъсъци (ВИДЕО)

Огромен скандал се разрази в Народното събрание днес. Депутати от „Възраждане“ и ДПС влязоха във физически сблъсък в пленарната зала заради нов опит на опозицията да блокира работата на парламента.

Това стана след като парламентарната група на „Възраждане“ за втора поредна седмица окупира трибуната на Народното събрание, за да попречи на провеждането на пленарното заседание. Депутатите на Костадин Костадинов протестират срещу „своеволията“ при работата на парламента.

Ръководството на Народното събрание обаче намери начин как да преодолее блокадата на „Възраждане“, като в началото на заседанието председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова предложи депутатите да взимат думата от място. Самата тя, за да вземе думата, бе поканена от председателя на парламента Росен Желязков, да обяви предложението си на неговия микрофон. Предложението ѝ беше одобрено с 125 гласа „за“ (на ГЕРБ, „Продължаваме промяната – Демократична България и ДПС“) , против гласуваха трима от „Има такъв народ“ и независимият депутат Радостин Василев.

Заседанието започна, но депутатите от „Възраждане“ продължиха с провокациите като изключиха високоговорителите в пленарната зала. Желязков помоли квесторите да се намесят заради „увреждане на имущество“ като предварително обяви, че „няма да търпи провокации“. Депутатът от „Възраждане“ Коста Стоянов обаче успя да изключи микрофона, който ползват народните представители и действията му бяха посрещнати с аплодисменти.

Йордан Цонев от ДПС се опита да им попречи, което доведе до физически сблъсък. Народните представители започнаха да се бутат, а към тях се присъедините и председателят на парламентарната група на движението Делян Пеевски.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *