Гръцки фермери обсадиха Солун (ВИДЕО)

Гръцки фермери обсадиха Солун (ВИДЕО)

Фермери от цялата страна провеждат протестна демонстрация в центъра на Солун. Сред тях са и депутати от опозицията. Отхвърлят предложението на премиера за помощи и настояват за пълни обезщетения и безплатно гориво.

Стотици фермери с трактори са пред панаирното градче в Солун, където се провежда международна аграрна изложба. Пристигат от всички части на страната, както и от островите. Категорични са ,че ще продължат с протестите, защото според тях мерките, които правителството предлага в тяхна помощ, не са достатъчни, за да поддължат аграрния сектор в страната. Демонстрантите не блокират движението в града, но не обещават, че няма да затварят пътища в следващите дни, предава БНР.

Силно участие в протестите имат земеделците и животновъдите от област Тесалия, която е силно засегната от наводненията миналата година. „Изявленията на премиера и на аграрния министър са под натиск на нашите протести в цялата страна. Всички обявени мерки не допринасят за основното ни искане – да продължим да съществуваме. Искаме да останем в селата ни и да работим. Помощите са дребни. Правителството има средства, но ги насочват в други области на икономиката“, каза техен представител.

Фермери от район Серес казаха, че нямат намерение да затварят българската граница. Протестът преминава без напрежение, като много граждани подкрепят исканията на фермерите.

Още: Войната на Брюксел срещу фермерите: Безумен ход, разпалващ антиевропейските настроения

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *