ГЕРБ-СДС покани на срещи всички партии, които влизат в новия парламент

ГЕРБ-СДС покани на срещи всички партии, които влизат в новия парламент

ГЕРБ-СДС изпрати покани за срещи до партиите, които влизат в 50-ото Народно събрание. По време на разговорите първата на изборите сила предлага да бъдат обсъдени темите, засягащи дневния ред на обществото и възможността за подкрепа на правителство, което да сподели отговорността за управлението на България.

От страна на ГЕРБ-СДС преговорите ще водят народните представители Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова, посочват от пресцентъра на партията. Изпратените покани предлагат срещите да бъдат проведени в поредност според електоралната тежест на партиите на последните избори:

17 юни 2024 г.:

13:00 часа – ДПС

15:00 часа – ПП – ДБ

17:00 часа – Възраждане

18 юни 2024 г.:

11:00 часа – БСП

13:00 часа – ИТН

15:00 часа – Величие

Срещите ще се провеждат в сградата на Народното събрание. След всяка среща преговорният екип на ГЕРБ-СДС ще прави кратки изявления.

По-рано днес стана ясно, че президентът Румен Радев ще свика Народното събрание на 19 юни. Първото тържествено заседание на 50-ия парламент ще бъде още тази седмица – в сряда.м Държавният глава е подписал указа за свикването му.

Официалната клетва на новите 240 народни представители ще започне в 9:00 часа и ще даде старт и на процедурата по консултации при президента.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *