Допълнителни 25 лева за всеки член на СИК, предал протоколи без грешки

Допълнителни 25 лева за всеки член на СИК, предал протоколи без грешки

За първи път, откакто се провеждат избори в най-новата история на България, Централната избирателна комисия ще стимулира допълнително тези секционни комисии, чиито протоколи от двата вота у нас са без грешки.

Сумата е 25 лева за всеки член на комисия. Явно идеята е да се преодолее обективното забавяне на броенето, тъй като този път ще се отчитат два вида избори. За допълнителното възнаграждение съобщи председателката на комисията Камелия Нейкова, която уточни, че този път ще обработват двойно повече данни, предава bTV.

„Решихме да ги мотивираме да не допускат грешки. Всеки член на комисия ще получи по 25 лева допълнително. На 12 юни трябва да обявим резултатите от изборите за членове на Европейския парламент, на 13 юни – от изборите за народни представители. На 14 юни ще обявим имената на избраните депутати в Европарламента и на 16 юни – 240-те народни представители в нашия парламент“, коментира Нейкова.

За първи път вотът в неделя ще съчетае в едно избор за народни представители и за представители в Европарламента. Днес министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обяви, че до момента в структурите на МВР са получени 388 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Образувани са общо 97 досъдебни производства.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *