Димитър Колев: Държавата да отпуска средства за отчуждаване и проектиране на нови улици (ВИДЕО)

Димитър Колев: Държавата да отпуска средства за отчуждаване и проектиране на нови улици (ВИДЕО)

Общински съвет – Пловдив и общината да инициират предложение към държавата да бъде създадена програма, която да подпомага големите градове в изграждането на нова улична инфраструктура. Това предлага общинският съветник от ГЕРБ Димитър Колев. Идеята му е всяка година да бъдат отпускани целеви средства за отчуждаване, проектиране и изграждане на нова улична инфраструктура.

Според Димитър Колев, само така ще може да се реши стъпка по стъпка проблемът, който възниква с разширяването на града и новоизникващите квартали. „Непроменените приходи и постоянно растящите разходи на общината не позволяват тя да отговори подобаващо на необходимостта от изграждане на нова улична мрежа“, категоричен е той, като смята, че държавата трябва да се намеси и да помогне градовете в разрешаването на проблема. Според него трябва местната власт да инициира предложение държавата да създаде фонд или програма, по която за Пловдив целево се предвиждат 10-15 милиона лева само за отчуждаване, прилагане на регулации и проекти за новите квартали, за да станат част от нормалната градска среда.

Повод за идеята стана вчерашното предложение на общинската сесия, на която кметът на „Западен“ Тони Стойчева поиска от съветниците да се създаде нова улица в района, която да носи името на д-р Христо Аджаров. Димитър Колев, който е бивш кмет на района, припомни, че е изискано становище от общината дали въпросната улица наистина е улица, но такова засега не е получено.

„Там има два общински имота, другите са частни. Единият се води улица, другият – горски път. Да не стане да издадем акт за раждане на неродения Петко. Едно подобно решение може да поведе редица събития и да именуваме всеки транспортен достъп. След месеци пък всеки пловдивчанин като излезе с детето си и се спъне на някой камък ще попита къде е улицата“, предупреди той и се дистанцира от предложението. В крайна сметка предложението бе оставено за разглеждане на следващата общинска сесия.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *