Денков: Димитър Главчев е част от номенклатурата на ГЕРБ

Денков: Димитър Главчев е част от номенклатурата на ГЕРБ

Със спокойствие ще дам поста на Димитър Главчев. Нямам предупреждения към него. Всеки един премиер влиза в трудна среда и трябва да му се помогне максимално, колкото той иска. Това заяви премиерът в оставка Николай Денков. По думите му председателят на Сметната палата Димитър Главчев е “партийно лице” и е “част от номенклатурата на ГЕРБ”.

Премиерът трябва да реши кой му трябва като министри, за да си свърши работата. След като президентът е направил избора си, трябва да направим всичко възможно, за да направим честни избори, категоричен е Денков.

Той подчерта, че очаква служебният премиер да си свърши работата.

“Това е, което се очаква от него по Конституция – да проведе честни избори. Това разбира се ще зависи много и от състава на Министерския съвет, особено от министъра на вътрешните работи и министъра на електронното управление”, коментира Николай Денков.

“Неслучайно миналата година беше избран в доста екстремни ситуации като председател на Сметната палата, която проверява действията на правителството за години назад, така че няма как да се правим, че няма отношение към ГЕРБ”, посочи Денков.

Той е категоричен, че това, че се разпадна правителството и не се реализира ротацията е именно поради стремежа на ПП-ДБ да сложи партийно неоцветени фигури на тези контролни органи и институции.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *