Деца от цялата страна пеят и творят по улиците на Стария град през уикенда (ПРОГРАМА)

Деца от цялата страна пеят и творят по улиците на Стария град през уикенда (ПРОГРАМА)

Остават броени дни до празника, който Сдружение “Духовно огледало” организира под названието “Панорама на детското и младежко творчество – Шедьоврите на Златю Бояджиев, през детските очи – 2024”. Мястото на срещата от 31 май до 02 юни 2024г.,включителное къща- музей “Златю Бояджиев” на ул. „Съборна“ 18 и пространствата около нея, където са разположени експозиции, творчески и музикални ателиета на талантливи деца и младежи от цялата страна, със специалното участие на детския духов оркестър “Джуниър бенд” от град Велико Търново и деца от детска градина “Брезичка” гр. София.

Всяка школа ще аранжира и своя изложба. В пространството до музея има  и озвучена открита сцена, на която децата и младите хора се изявяват в областите на музиката и танца.

Най-древното място в Пловдив, Старият град, посреща най-младите надежди с цяла палитра шарени, щастливи и пълни с обич и надежда събития, в които нашите деца ще ни покажат, че бъдещето им принадлежи, защото са талантливи, позитивни и възхитителни.

Проектът на Сдружение „Духовно огледало“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив, като част от Културния календар на града за 2024 година.

Вижте фотогалерия от снимки от предишното издание на празника, заснети от официалния фотограф и приятел на децата Соня Станкова.

Програма на събитието:

31 май – Пристигане и настаняване в гр. Пловдив;

01 юни

09-11ч.- Аранжиране на ателиета и изложби, подготовка на събитието

11ч. – Официално откриване и концерт на детска формация “Джуниър бенд” /деца от 1 до 4 клас/

11.30 – 18.30ч. концерти и музикална програма с участието на деца от детска градина “Брезичка” гр. София, творчески ателиета и изложби на открито

18.00 – 20.00ч музикално дефиле на младежка и детска формации на “Джуниър бенд”

Начална точка на дефилето:

Къща-музей “Златю Бояджиев” – ул. “Съборна” №18

Трасе на дефилето – ул. “Съборна”,ул. “Райко Даскалов”, площад “Римски стадион”, ул. “Княз Александър I”, район “Капана” и обратно.

02 юни

09.00-10.00ч.- Аранжиране на ателиета и изложби

10.00ч. – 13.00ч. – Концерти, творчески ателиета и изложби на открито

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *