Да помогнем на 4-годишния Дани да живее нормално

Да помогнем на 4-годишния Дани да живее нормално

4-годишният Даниел Техов се нуждае от помощта на всички ни, за да възстанови движението в ръката си. При раждането си в Пловдив, той получава увреждане на лявата ръка – акушерска пареза тотален тип, с няколко прекъснати нерви и други разкъсвания.

Още след раждането семейството му, което е от Димитровград, заминава за Турция с надеждата, че Дани все пак ще може да движи и използва ръката си пълноценно. Там се срещат с хирурга, който прави първата операция на Дани. Следва усилена рехабилитация, физиотерапия, момчето ходи на плуване и Войта, Боуен цели 9 месеца преди операцията, но резултат няма – движения липсват, разказва майка му.

„Първата му операция беше за трансплантиране на нерви от крачето. С много труд и усилия движения се появиха, но уви – не достатъчно. Дани продължава да прави рехабилитация всеки ден. Не е спирал от момента, в който е роден. Може да вдигне напред ръката си само с шина, може да я свие и до там… Пръстите му не се движат. Не може да хваща, което му създава трудности в ежедневието. Не може да се подпира, трудно балансира и пази равновесие. Трудно си играе на детската площадка сам. Трябва му помощ, за да обуе обувките си, да се облече, да се люлее, да се качи на пързалка, да си отвори бутилка, да се събуе, да си свали якето, да се облече, да ползва тоалетна и за още много други неща, с които връстниците му се справят самостоятелно..“, разказват близките му.

„Три години след първата му операция, въпреки надеждата ни, че ще постигнем по-големи резутати с рехабилитация, се оказа при последните прегледи, че ръката има контрактура. Тя не се подобрява и има вероятност от перманентно увреждане на раменната става, заради липсата на пълен обем от движения в нея.

След много размисли стигнахме до заключението, че е дошъл моментът за втора операция, която е наложителна за въстановяване на движенията.

Ние, като родители, искаме да видим как детето ни Дани прегръща с две ръце, как вдига двете си ръце, как играе с другите деца, без да изпитва затруднения, как се облича сам. Операцията, която ни предложиха в Турция е за транфер на мускули. След нея Дани трябва да може да отвори и вдигне ръката си настрани. Стойността е 12.960 евро, като включва и шините, които след това ще носи три месеца, за да е фиксирана ръката. Нашето семейство не разполага с тази сума..

Искаме Дани да има шанс за по-качествен и пълноценен живот. За това се обръщаме към вас с молба за помощ. За да получи детето ни шанс! Благодарим!““, призовават близките на Дани.

Всеки, който желае, може да помогне тук:

https://pavelandreev.bg/campaign/daite-shans-na-dani-za-samostoyatelno-badeshte

 

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *