„Чистота“ събира кашони от малки търговски обекти в Пловдив

„Чистота“ събира кашони от малки търговски обекти в Пловдив

Много търговци все още продължават да изхвърлят кашони в контейнерите, предназначени за смесен битов отпадък от домакинствата. Това сочат направените през последните няколко дни засилени проверки от организаторите на „Чистота“ по райони.

Директорът на общинското предприятие инж. Десислава Георгиева напомни, че всички фирми са задължени да организират разделното събиране на отпадъците от своята дейност.  Въпреки това за улеснение на бизнеса Община Пловдив е въвела система за безвъзмездно събиране на отпадъци от опаковки (хартия и картон) от  малките търговски обекти. Кашоните трябва да бъдат чисти, без отпадъци в тях, компактно подготвени за безпроблемно събиране.

Още: Затягат контрола на чистотата в Пловдив, започва ежеседмично миене на Главната

Работи се по график в дните от понеделник до петък включително. Всеки търговски обект е запознат с маршрутните графици, за да може ненужните кашони да бъдат изнесени непосредствено преди да минат специализираните екипи. Засега системата обхваща районите „Централен“, „Южен“, „Тракия“ и „Западен“.

Инж. Георгиева е категорична, че няма да се правят компромиси спрямо нарушителите. Затова приканва и гражданите, и фирмите да спазват установените правила.

Маршрутните графици за събиране на картонени опаковки от търговски обекти са публикувани както в сайта на „Чистота“, така и в сайта на Община Пловдив – https://www.plovdiv.bg/razdelno-targovski-obekti/?fbclid=IwAR0Ma47H_IKnxkJW_agGtr_QmOr4mPa6goeCnvquSmq792fe3AWTDzIPGF4

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *