Ботев Пловдив записа тежко поражение от ЦСКА в София (ВИДЕО)

Ботев Пловдив записа тежко поражение от ЦСКА в София (ВИДЕО)

Ботев Пловдив загуби тежко с 0:4 от ЦСКА- София в мач от 25- ти кръг на efbet Лига. Мачът бе решен още през първата част, в която „канарчетата“ получиха 3 безответни гола.

В началото на мача агиитките на двата отбора скандираха срещу новоизбрания президент на БФС Георги Иванов – Гонзо.
Още в 7′ “канарчетата” имаха претенции за дузпа след удар на Уме Емануел в ръката на обърнатия с гръб Иван Турицов, но съдията Ивайло Стоянов прецени, че такава няма. ЦСКА откри резултата в 25′, когато топка попадна в краката на Джонатан Линсет, а той отблизо откри резултата. Последваха още две ситуации за червените, с които Игонен се справи

В 32′ обаче Игонен бе безпомощен и Фернандо Каранга с глава вкара за 2:0. В 35′ Уме Емануел вкара топката в мрежата на Бусато, но попадението бе отменено заради фаул в атака срещу Християн Петров. В 42′ ЦСКА покачи на 3:0 след като Фернандо Каранга засече центриране на Тибо Вион и с глава прати топката в обратния ъгъл на Игонен.

В началото на втората част Уме Емануел имеше добра възможност, но стреля неточно. Последва опасен удар с глава на Каранга, с който стражът на Ботев се справи. Той обаче пак бе безпомощен в 65′ , когато след рикошет Фаетон покачи на 4:0. ЦСКА намали темпото, а Ботев успя да създаде няколко добри положения, но така и не стигна до почетен гол.

Това бе първият от серия от 3 мача между двата отбора, които ще се срещнат и на полуфинал в турнира за Купата на България и ще играят на разменено гостуване. Сега предстои пауза за националните отбори, а след това за Ботев предстои нова тежка задача- домакинство на Черно море.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *