Борисов: В понеделник или папката ще бъде изпълнена, или отиваме на избори (ВИДЕО)

Борисов: В понеделник или папката ще бъде изпълнена, или отиваме на избори (ВИДЕО)

„Нищо свързано с преговорите няма да коментирам. Ние сме дали мандат като партия. Ако Мария Габриел направи кабинет, който да може да управлява, ние ще ѝ дадем 69 гласа. Не е честно колегите да пуска само някакви части от преговорите, които ги устройват тях. В понеделник папката или ще бъде изпълнена, или поне ще се знае, че отиваме на избори“, това заяви Бойко Борисов от Пловдив.

Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че няма да има втори или трети мандат. След понеделник няма да има никакви преговори. „Ако едно министерство на земеделието няма приоритет, а именно фермерите, то какъвто и министър да сложиш, той само ще изпълнява функции. Колкото до Тагарев, ако Габриел може да работи с него, нека го направи”, отсече той.

През последните три години отстъплението от сектор “Земеделие” е видно, политически дебат няма и на територията на България нищо не се случва. Това заяви Борисов на конференцията на тема “Eвропейска сделка за фермерите – визията на ЕНП за земеделието в Европа”, която се провежда в Пловдив.

“Видяхме множеството протести на земеделците и резултатът е ясен. Повод за оптимизъм имам след конгреса на ЕНП и манифестите им, каза лидерът на ГЕРБ.

Умерен оптимист съм за сектора. Мислете на тези избори кои евродепутати бихте подкрепили. Ако имаме по-малко евродепутати много неща биха ни се искали, но няма да се случат – няма да можем да защитим. Само след два месеца имате право да изберете кого да подкрепите”, каза Борисов.

“През последните три години видяхме безумното харчене на пари. Подиграваха се на ГЕРБ за консервативната финансова политика, ниските данъци и подкрепата за бизнеса – всичко това изчезна. Благодарение на консервативната ни финансова политика бяхме приети в чакалнята на еврозоната.”

“Вчера Международният валутен фонд изпрати препоръки: “България трябва да промени данъчната си система, за да осигури повече данъчни постъпления в бюджета. Необходимо е да се премахне плоският 10% данък за доходите на физически лица.” Честити нови данъци българи! Това е следствие на безумната финансова политика на “Промяната” и масовото раздаване на средствата”, каза още Борисов.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *