Борисов с остра критика към ПП-ДБ: 7 млрд. долара заминаха за Путин заради дерогацията (ВИДЕО)

Борисов с остра критика към ПП-ДБ: 7 млрд. долара заминаха за Путин заради дерогацията (ВИДЕО)

„Оказа се, че тези 10 месеца никаква диверсификация не са правили. Тези хора – откъде им дойде тази омраза и агресия, те атакуват всичко. Избирателите на ПП и ДБ как си обясняват, че всеки ден между 8 и 10 млн. кубика руска газ влизат в България? Това ли им е диверсификацията? Извинявайте. 3 години руски петрол с дерогация“. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в Пловдив обвиненията към партията, че са построили „Турски поток“ в услуга на Русия.

„Погледнете сега навънка цените същите ли са на дизела и на бензина. Без дерогация – същите. Заминаха ли 7 млрд. долара за Путин? Заминаха. Какви са тези глупости кой е помогнал на Путин. Никой повече от тях. С тези комисии, които си правят – всичко излиза наяве“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той коментира, че е много изгодно, че България има 20 процента от терминалите на газ в Александруполис. По същия начин стратегическо според него ще е значението на договора с „Боташ“ именно когато дойде забраната за доставка на руски газ в Европа. „Когато Германия и Нидерландия спрат терминалите си за руски газ, тогава Балкански поток ще стане печатница за пари. Стотици милиони печалба ще се бълват на година, а те си правят комисии“, допълни Борисов.

За Главчев и служебното правителство

„Главчев беше избран за шеф на Сметната палата, а новата Конституция го прати на най-високия пост в държавата. Вие какво си мислите, че да си премиер е лесна работа? Ние досега ставахме премиери с над 100 депутата зад нас, първа политическа сила, с мощна коалиция, тогава управляваш с размах, защото имаш доверие зад себе си. Сега дали е шеф на Сметната палата или омбудсман или какъвто и да е шеф на БНБ, без партия, без нищо, изведнъж му се дава цялата власт в държавата. Ние сме се готвили за тези постове – аз като главен секретар, като кмет на София, с екипи, с хора, със състави. Това са сложни работи“, категоричен бе той.

„На ПП медиите не зададоха нито веднъж въпроса трябва ли да се смени строителният министър, чийто син е кмет на „Подуене“ от ПП, а майката е министър. Или как Гвоздейков, с цялото ми уважение към него, е министър? Как Вътев остана министър? Как областните управители, с кое право са от ПП в момента в Пловдив? Та само за външния министър ви диктуват да питате?“, каза още той.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *