Борисов поиска оставката на македонския министър: Ако не го направят, никой не трябва да разговаря с тях (ВИДЕО)

Борисов поиска оставката на македонския министър: Ако не го направят, никой не трябва да разговаря с тях (ВИДЕО)

Оставка на този министър. Ако не го направят – нито президент, нито министри, нито партии трябва да се виждат, разговарят с тях. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента във връзка с грозните обиди на македонския вицепремиер и министър Александър Николоски, че българите са мизерници и че нямаме обща история.

Припомняме, че след думите на македонския министър, който окачестви българите като „мизерни“, българското външно министерство излезе с позиция, като каза, че няма да влиза в този тон и че е уведомило партньорите на България.

„Ние ще направим всичко необходимо в ЕНП да знаят какво са говорили и защо е нашето категорично решение по този въпрос“, заяви още лидерът на ГЕРБ. Повод за думите на македонския министър бе отсъствието на македонското знаме по време на неофициален разговор между президента Радев и македонския му колега Силяновска.

„Явно с тези хора приятелски срещи, дори свързани с опера, не трябва да се правят, извън официалното. Мисля, че те постъпиха подло с президента, с министрите, които се видяха с тях. Вярно, те са от скоро в управлението на Северна Македония и протоколните неща не са им ясни“, коментира лидерът на ГЕРБ.


Междувременно от сдружение „Потомци на бежанци и преселници от територията на РС Македония и приятели“ са поискали информация от президентската администрация и МВнР на Северна Македония и посолството на същата в София.

Македонските българи настояват за документ, от който да е видно, че при договарянето на неофициалното посещение на президента на Северна Македония, от северномакедонската страна е поискано да бъде поставено държавното знаме на Северна Македония.

От сдружението искат да знаят дали след като е констатирано, че в залата липсва въпросното знаме, Силяновска-Давкова, външният им министър или някой от делегацията, е изразил пред домакините несъгласие с този факт.

„Тъй като липсата на държавното знаме на Северна Македония по време на посещението в София на 13 септември 2024 г., е окачествено от министър-председателя Християн Мицкоски като преминаване от българска страна на някаква червена линия, желаем да ни предоставите документ, от който да е видно, че подобна оценка е направена при липсата на държавното знаме на Северна Македония по време на някои от срещите на г-н Мицкоски в Хърватия. Бихме искали да разберем какво е отношението ви към факта, че някои медии в Северна Македония свалиха статиите и снимките, от които се констатира липсата на държавно знаме на Северна Македония по време на някои от срещите на Мицкоски в Хърватия“, пишат още от сдружението.

За взривените пейджъри

„Създава се огромно напрежение, световни медии пишат, че България е пряко замесена в случилото се в Ливан. Надявам се служебният кабинет и ДАНС да обяснят какво се е случило. Спомням си добре атентата в Сарафово. Това някой трябва да го спре веднага“, категоричен бе Борисов.

За сблъсъка с ПП-ДБ

„Желанията на ПП-ДБ са безкрайни, а отиваме на избори след една седмица. И днешният дебат не допринесе с нищо. В програмата на колегите за Антикорупционна комисия имаше само едно посочено име – Бойко Рашков. Плаши ни начинът им на разсъждение за дейността на тази комисия. Защото сме потърпевши-извличаха ни от домовете пред очите на децата ни. Незаконно-потвърдено от две инстанции и Департамента на САЩ“, каза лидерът на ГЕРБ

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *